settings icon
share icon
Vprašanje

Ali je večna varnost svetopisemska?

Odgovor


Ko ljudje povabijo Kristusa kot svojega odrešenika in ga spoznajo, so v zvezi, v kateri Bog ponuja in zagotavlja večno varnost. Juda 24 navaja, „Njemu pa, ki vas more varovati pred padcem ter vas brez madeža in v veselju postaviti pred svoje veličastvo.” Bog ima moč, da prepreči kristjanov padec. Na njemu je in ne na nas, da je vedno prisoten. Naša večna varnost je rezultat Božjega odrešenja.

Gospod Jezus Kristus je trdil „ Dajem jim večno življenje; nikoli se ne bodo pogubile in nihče jih ne bo iztrgal iz moje roke. Moj Oče, ki mi jih je dal, je večji od vseh, in nihče jih ne more iztrgati iz Očetove roke” (Janez 10:28-29). Jezus in Oče sta nas zajela v svoje roke. Kdo nas sploh lahko loči od prijema Očeta in Sina?

Odlomek iz Efežanom 4:30 nam pravi, da smo verniki „zapečateni za dan odkupitve.” Če verniki ne bi imeli večne varnosti, pečat ne bi mogel biti do dneva odkupitve, temveč samo do dneva odpadništva, nezaupanja. Odlomek iz Janeza 3:15-16 nam pravi, da kdorkoli verjame v Jezusa Kristusa bo „imel večno življenje.” Če se večno življenje obljubi in nato odvzame potemtakem ne more biti večno že na začetku. Če večna varnost ni resnična, potem so obljube večnega življenja v Svetem pismu v zmoti.

Najbolj močan argument za večno varnost pa se nahaja v Rimljanom 8:38-39, „Kajti prepričan sem: ne smrt ne življenje, ne angeli ne poglavarstva, ne sedanjost ne prihodnost, ne moči, ne visokost, ne globokost ne kakršna koli druga stvar nas ne bo mogla ločiti od Božje ljubezni v Jezusu Kristusu, našem Gospodu.” Naša večna varnost bazira na Božji ljubezni za tiste, ki jih je odrešil. Naša večna varnost je zagotovljena od Kristusa, obljubljena od Očeta in deljena po Svetem Duhu.

EnglishPovratek na slovensko domačo stran

Ali je večna varnost svetopisemska?
Dajte to stran v skupno rabo: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries