settings icon
share icon
Vprašanje

Ali je mogoče, da bi še več angelov grešilo?

Odgovor


V Prvem pismu Timoteju 5,21 beremo: »Rotim te pri Bogu, pri Kristusu Jezusu in pri izvoljenih angelih, da se vsega tega držiš nepristransko in ničesar ne storiš iz osebne naklonjenosti.« Ne glede na to, kako gledate na izvoljenost, Sveto pismo jasno govori, da je bil Bog nekako vključen v izbiro, kdo bo odrešen – oziroma v tem primeru, kateri izmed angelov ne bodo grešili.

Skozi vse Sveto pismo vidimo, da se Bog suvereno odloča: odločil se je, da bo Abraham oče mnogih narodov (1 Mojzes 17,4–5); sklenil je, da bo Izrael njegovo posebno ljudstvo (1 Mojzes 17,7); določil je, da bo Marija mati Jezusa (Luka 1,35–37); izbral je dvanajst apostolov, da bi tri leta živeli z Jezusom in se od njega učili (Marko 3,13–19); in določil je Pavla, da bo evangelij prinesel mnogim – osebno in tudi prek pisanja (Apostolska dela 9,1–19). Sklenil je, da bodo v Kristusa začeli verovati ljudje »iz vsakega rodu, jezika, ljudstva in naroda« (Razodetje 5,9). K njemu bodo prišli tisti, ki jih Bog izbere, in teh ne bo nikoli zavrgel.

Kaže, da je Bog podobno odločil tudi glede angelov. Božji sveti angeli so »izvoljeni« – kar pomeni, da jih je izbral Bog. Mogoče je dal kdaj Bog angelom na voljo enkratno možnost izbire, ali ga bodo ubogali ali ne. V vsakem primeru pa so tisti, ki so sledili satanu, izgubljeni in obsojeni. Kdor se je odločil za zvestobo Bogu, je v tej odločitvi gotov. V Svetem pismu ni podlage za domnevo, da bi lahko eden ali več angelov zgrešilo – nič več kot za domnevo, da bodo sveti angeli odpadli in bodo večno izgubljeni.

English


Povratek na slovensko domačo stran

Ali je mogoče, da bi še več angelov grešilo?
Dajte to stran v skupno rabo: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries