settings icon
share icon
Vprašanje

Kaj pravi Sveto pismo o tatujih/pircingih?

Odgovor


Zapoved Stare zaveze zapoveduje Izraelcem, „Ne delajte si vrezov na telesu zaradi mrliča in ne dajajte si vžigati nobenih znamenj; jaz sem GOSPOD.” Torej tudi če verniki danes niso pod vplivom zapovedi Stare zaveze (Rimljanom 10:4; Galačanom 3:23-25; Efežanom 2:15), dejstvo, da je bila zapoved proti tatujem, v nas povzroči vprašanje. Nova zaveza ne pravi ničesar o tem ali lahko imaš tatu ali ne.

V odnosu do tatujev in pircingov je dober test, če lahko iskreno, v dobri zavesti prosimo Boga, da blagoslovi in uporabi aktivnost za svoj dober cilj. „Najsi torej jeste ali pijete ali delate kaj drugega, vse delajte v Božjo slavo.” (1 Korinčanom 10:31). Sveto pismo ne govori ali zapoveduje proti tatujem in telesnim pircingom, pravtako pa nam ne daje nobenega razloga, da bi to odobraval.

Drugo vprašanje za razmišljanje je skromnost. Sveto pismo nam pravi, da se oblačimo skromno (1 Timotej 2:9). Skromno se oblečemo tako, da so vsi deli telesa, ki morajo biti pokriti, tudi dostojno pokriti. Namen ni, da bomo pritegovali poornost nase. Ljudje se oblečejo skromno na tak način, da ne pritegujeo pozornosti nase. Tatuji in pircingi sigurno pritegujejo pozornost. V tem smislu, tatuji in pircingi niso skromni.

Pomemben princip Svetega pisma je vprašanje, katerega Sveto pismo ne naslovi natančno, a vseeno, če je prostor za dvom, če zadovolji Boga, potem je bolje ne nadaljevati v tej aktivnosti. „Kdor pa jé v dvomu, je obsojen, če jé, ker tega ne dela iz vere. Kar koli pa ne izvira iz vere, je greh.” (Rimljanom 14:23). Moramo se zavedati, da naša telesa in duše pripadajo Bogu. Čeprav nam 1 Korinčanom 6:19-20 ne pravi direktno o tatujih in pircingih, nam daje proncipe, „Kaj? Tvoje telo je tempelj Svetega Duha, ki je v tebi, ki je od Boga. Slavi Boga v svoje telesu in v tvojem duhu, vse to je Božje. Ta velika resnica na pravi, kako se naj obnašamo, kaj naj delamo z našimi telesi in kam naj gremo. Če telo pripada Bogu, moramo imeti njegovo dovoljenje, preden si damo zaznamovati kožo s tatuji ali telesnimi pircingi.

EnglishPovratek na slovensko domačo stran

Kaj pravi Sveto pismo o tatujih/pircingih?
Dajte to stran v skupno rabo: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries