settings icon
share icon
Vprašanje

Kaj Sveto pismo pravi o spreobrnitvi na smrtni postelji?

Odgovor


Najbolj nedvoumen svetopisemski primer spreobrnitve h Kristusu na smrtni »postelji« oz. zadnji hip je primer razbojnika, ki je bil križan sočasno z Jezusom (Luka 23.39–43). Še nekaj trenutkov pred smrtjo je bil ta hudodelec nevernik, ki je sramotil Kristusa (Matej 27,44). A zadnji hip se je spreobrnil in priznal Jezusa za svojega nebeškega kralja. Gospod mu je obljubil: »Danes boš z menoj v raju.«

Ta zgodba torej prikazuje, da se je mogoče spreobrniti v zadnjem trenutku. Vseeno pa Sveto pismo svari, naj ne odlašamo, ampak naj se spreobrnemo zdaj. Janez Krstnik je opozarjal: »Spreobrnite se, kajti približalo se je nebeško kraljestvo!« (Matej 3,2) Enako sporočilo je širil Jezus: da se je treba takoj spreobrniti (Matej 4,17).

Sveto pismo nas svari, da je življenje kratko. »Dim ste namreč, ki se za kratek čas pokaže in nato izgine.« (Jakob 4,14b) Ne pravi, naj se spreobrnemo nekoč v prihodnosti, ampak naj začnemo verovati zdaj! »Če danes zaslišite njegov glas, ne zakrknite svojih src!« (Hebrejcem 4,7b) Nihče izmed nas ne ve, koliko časa bo še živel na tej zemlji ali kako bo umrl. Mogoče bomo umrli nenadno in nepričakovano, zato spreobrnitev na smrtni postelji ne bo mogoča. Edino razumno je, da se spreobrnemo in začnemo v Jezusa Kristusa verovati danes. »Ob času milosti sem te uslišal in na dan rešitve sem ti pomagal. Glejte, zdaj je tisti milostni čas! Glejte, zdaj je dan rešitve!« (2 Korinčanom 6,2)

EnglishPovratek na slovensko domačo stran

Kaj Sveto pismo pravi o spreobrnitvi na smrtni postelji?
Dajte to stran v skupno rabo: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries