settings icon
share icon
Vprašanje

Ali je pekel resničen? Ali je pekel večen?

Odgovor


Zanimivo je, da veliko večji odstotek ljudi verjame v obstoj nebes kot v obstoj pekla. Po Svetem pismu pa je pekel prav tako resničen kot nebesa. Sveto pismo jasno in izrecno uči, da je pekel resničen kraj, v katerega so poslani hudobni/neverni po smrti. Vsi smo grešili zoper Boga (Pismo Rimljanom 3,23). Pravična kazen za ta greh je smrt (Pismo Rimljanom 6,23). Ker je ves naš greh navsezadnje proti Bogu (Psalm 51,6) in ker je Bog neskončno in večno Bitje, mora biti tudi kazen za greh, smrt neskončna in večna. Pekel je ta neskončna in večna kazen, ki smo si jo zaslužili zaradi svojega greha.

Kazen hudobnih umrlih v peklu se v vsem Svetem pismu opisuje kot »večni ogenj« (Evangelij po Mateju 25,41), »neugasljivi ogenj« (Evangelij po Mateju 3,12), »sramota in večna gnusoba« (Daniel 12,2), kraj, kjer »ogenj ne ugasne« (Evangelij po Marku 9,44–49), kraj »trpljenja« in »plamena« (Evangelij po Luku 16,23–24), »večno pogubljenje« (Drugo pismo Tesaloničanom 1,9), kraj, kjer se bo »dim od njihovega mučenja vzdigoval na veke vekov« (Razodetje 14,10–11) in »jezero z ognjem in žveplom«, kjer bodo hudobni »mučeni podnevi in ponoči na veke vekov« (Razodetje 20,10).

Kazen za hudobne v peklu se prav tako nikoli ne konča, kot se ne konča blaženost pravičnih v nebesih. Sam Jezus pravi, da je kazen v peklu prav tako večna kot življenje v nebesih (Evangelij po Mateju 25,46). Hudobni so za vedno podvrženi Božji jezi in srdu. Tisti v peklu bodo priznali popolno Božjo pravičnost (Psalm 76,11).Tisti v peklu bodo vedeli, da je njihova kazen pravična in da so sami krivi zanjo (Peta Mojzesova knjiga 32,3–5). Da, pekel je resničen. Da, pekel je kraj mučenja in kazni, ki traja ne veke vekov, je brez konca. Slavite Boga, da se lahko po Jezusu izognemo tej večni usodi (Evangelij po Janezu 3,16.18.36).

EnglishPovratek na slovensko domačo stran

Ali je pekel resničen? Ali je pekel večen?
Dajte to stran v skupno rabo: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries