settings icon
share icon
Vprašanje

Razlaga sanj kristjanov? Ali so naše sanje od Boga?

Odgovor


Spletna stran imamvprasanja.si ni služba za razlaganje sanj kristjanov. Ne razlagamo sanj. Močno verjamemo, da so človekove sanje in pomen teh sanj nepomembne glede poslušnosti Bogu. Zato imamo Sveto pismo in zato v kristjanih živi Sveti Duh. Božja beseda je naša edina avtoriteta za krščansko vero in prakso. V preteklosti je Bog včasih govoril ljudem v sanjah. Takšni primeri so Jožef, Jakobov sin (Prva Mojzesova knjiga 37,5–10); Jožef, Marijin mož (Evangelij po Mateju 2,12–22); Salomon (Prva knjiga kraljev 3,5–15); in nekaj drugih (Daniel 2,1; 7,1; Evangelij po Mateju 27,19). Obstaja tudi preroštvo o sanjah (Joel 3,1), ki ga apostol Peter navaja kot izpolnjenega v Apostolskih delih 2,16–17. Tako je Bog res govoril skozi sanje v preteklih časih, preden je bil dokončan kanon Svetega pisma.

Vendar se moramo zavedati, da je Sveto pismo dokončano, razodelo je vse, kar moramo vedeti od zdaj do večnosti. Pričevanje Svetega pisma je, da je Jezus Božja dokončna beseda za nas (Pismo Hebrejcem 1,1–3). To ne pomeni, da Bog danes ne dela čudežev ali da ne more govoriti skozi sanje. Vendar se vse, kar pravi Bog, naj bo to skozi sanje, videnje, vtis ali »tihi notranji glasek«, popolnoma in v celoti ujema s tem, kar je že razodel v svoji besedi. Ne bo nobenega neujemanja ali razhajanja z Božjo besedo. Sanje ne morejo posegati v avtoriteto Svetega pisma. Tako so v najboljšem primeru, kot sredstvo razodetja, sanje odveč.

Če se vam zdi, da vam je mogoče Bog dal sanje, v molitvi preiščite Božjo besedo, Sveto pismo, in se prepričajte, da se vaše sanje točno in popolnoma ujemajo s Svetim pismom. Če se, v molitvi premislite, kaj bi Bog želel, da storite kot odziv na svoje sanje (Jakobovo pismo 1,5). V Svetem pismu je vedno, kadar je nekdo dobil sanje od Boga, Bog pojasnil pomen sanj, najsi direktno osebi, po angelu ali po drugem slu (Prva Mojzesova knjiga 40,5–11; Daniel 2,45; 4,19). Ko nam Bog govori, poskrbi, da njegovo sporočilo jasno razumemo. Če vam je pomen vaših sanj nejasen, je to gotovo znamenje, da niso od Boga. Vrnite se k preučevanju Svetega pisma, molitvi, služenju in skupnosti v vaši krajevni cerkvi, ki veruje v Sveto pismo.

EnglishPovratek na slovensko domačo stran

Razlaga sanj kristjanov? Ali so naše sanje od Boga?
Dajte to stran v skupno rabo: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries