settings icon
share icon
Vprašanje

Kako se lahko pripravim na zakon?

Odgovor


Svetopisemska priprava na zakon je enaka kot priprava na katerikoli del življenja. Obstaja načelo, ki naj bi vodilo vse vidike našega življenja kot na novo rojenih vernikov: »Ljubi Gospoda, svojega Boga, z vsem srcem, z vso dušo in z vsem mišljenjem« (Evangelij po Mateju 22,37). To ni lahkomiselna zapoved. Je središčna točka našega življenja kot kristjanov. Je odločitev, da se z vsem srcem osredotočimo na Boga in njegovo besedo, da se bosta naša duša in naš um ukvarjala s stvarmi, ki mu bodo všeč.

Odnos, ki ga imamo z Bogom po Gospodu Jezusu Kristusu, postavlja vse druge odnose v pravo perspektivo. Zakonski odnos temelji na modelu Kristusa in njegove cerkve (Pismo Efežanom 5,22–33). Vsak vidik našega življenja vodi naša zavezanost kot vernikov, da bomo živeli v skladu z Gospodovimi zapovedmi in predpisi. Naša poslušnost Bogu in njegovi besedi nas opremlja, da izpolnimo naše od Boga dane vloge v zakonu in v svetu. Vloga vsakega na novo rojenega kristjana pa je poveličevati Boga v vsem (Prvo pismo Korinčanom 10,31).

Da bi se pripravili na zakon, da bi hodili vredno klica v Jezusu Kristusu in postali zaupni z Bogom po njegovi besedi (Drugo pismo Timoteju 3,16–17), se osredotočite na poslušnost v vsem. Ni enostavnega načrta, kako se naučiti hoditi v poslušnosti Bogu. To je odločitev, ki jo moramo sprejeti vsak dan, da bomo odložili posvetna stališča in namesto tega hodili za Bogom. Hoditi vredno Kristusa pomeni, da se v ponižnosti podredimo edini poti, edini resnici in edinemu življenju iz dneva v dan, iz trenutka v trenutek. To je priprava, ki jo potrebuje vsak vernik, da je pripravljen na čudovito darilo, ki se imenuje zakon.

Oseba, ki je duhovno zrela in hodi z Bogom, je bolj pripravljena na zakon kot kdorkoli drug. Zakon zahteva zavezanost, gorečnost, ponižnost, ljubezen in spoštovanje. Te lastnosti so najbolj očitne v osebi, ki ima zaupen odnos z Bogom. Ko se pripravljate na zakon, se osredotočite na to, da dovolite Bogu, da vas oblikuje v moža ali ženo, kakršen ali kakršna želi, da postanete (Pismo Rimljanom 12,1–2). Če se predate Bogu, vas bo usposobil, da boste pripravljeni na zakon, ko pride ta čudoviti dan.

EnglishPovratek na slovensko domačo stran

Kako se lahko pripravim na zakon?
Dajte to stran v skupno rabo: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries