settings icon
share icon
Vprašanje

Kaj se bo zgodilo glede na prerokbe o poslednjih časih?

Odgovor


Sveto pismo veliko govori o poslednjih časih. Skoraj vsaka knjiga Svetega pisma vsebuje prerokbo o poslednjih časih. Težko je zbrati vse te prerokbe in jih urediti. V nadaljevanju je zelo kratek povzetek tega, kar Sveto pismo govori, da se bo zgodilo v poslednjih časih.

Kristus bo vzel vse na novo rojene kristjane z zemlje v dogodku, ki se imenuje odvzem kristjanov (Prvo pismo Tesaloničanom 4,13–18; Prvo pismo Korinčanom 15,51–54). Pred Kristusovim sodnim stolom bodo ti verniki nagrajeni za dobra dela in zvesto služenje v času bivanja na zemlji ali pa bodo izgubili nagrade, vendar ne večnega življenja, zaradi njihovega pomanjkanja služenja in poslušnosti (Prvo pismo Korinčanom 3,11–15; Drugo pismo Korinčanom 5,10).

Antikrist (zver) bo prišel na oblast in sklenil zavezo z Izraelom za sedem let (Daniel 9,27). To sedemletno časovno obdobje je znano kot »stiska«. V času stiske bodo strašne vojne, lakote, kuge in naravne nesreče. Bog bo izlival svojo jezo zoper greh, húdo in zlobo. Stiska bo vključevala prihod štirih jezdecev apokalipse, sedem pečatov, trobento in čaše Božjega srda.

Približno na polovici sedmih let bo antikrist prelomil zavezo miru z Izraelom in se boril proti njemu. Antikrist bo zagrešil »gnusobo opustošenja« in postavil svojo podobo, ki naj bi jo častili v jeruzalemskem templju (Daniel 9,27; Drugo pismo Tesaloničanom 2,3–10), ki bo obnovljen. Druga polovica stiske je znana kot »velika stiska« (Razodetje 7,14) in »čas stiske za Jakoba« (Jeremija 30,7).

Na koncu sedemletne stiske bo antikrist še zadnjič napadel Jeruzalem, kar bo doseglo svoj vrh v bitki harmagedon. Jezus Kristus se bo vrnil, uničil antikrista in njegove vojske ter jih vrgel v ognjeno jezero (Razodetje 19,11–21). Kristus bo potem zaklenil hudiča v brezno za 1000 let in bo v tem tisočletnem obdobju vladal svojemu zemeljskemu kraljestvu (Razodetje 20,1–6).

Ob koncu tisočih let bo hudič izpuščen, ponovno poražen in vržen v ognjeno jezero (Razodetje 20,7–10) za vso večnost. Kristus bo potem sodil vsem nevernikom (Razodetje 20,10–15) v veliki sodbi z belega prestola in jih vse vrgel v ognjeno jezero. Nato bo ustvaril nova nebesa, novo zemljo in novi Jeruzalem – večno prebivališče vernikov. Tam ne bo več greha, bridkosti ne smrti (Razodetje 21–22).

EnglishPovratek na slovensko domačo stran

Kaj se bo zgodilo glede na prerokbe o poslednjih časih?
Dajte to stran v skupno rabo: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries