Kako se lahko pravilno razumem z Bogom?


Vprašanje: Kako se lahko pravilno razumem z Bogom?

Odgovor:
Da bi se lahko pravilno razumeli z Bogom, moramo najprej spoznati kaj pomeni »napačno« se razumeti z njim. Preprost odgovor je greh. »…ni ga, ki bi delal dobro, ni ga niti enega.« (Psalm 14:3) Obrnili smo se proti božjim zapovedim, »kakor ovce, ki jih peljejo v zakol…« (Izaija 53:6)

Slaba novica je, da je kazen za greh smrt. »Duša, ki greši, umre.« (Ezekiel 18:4) Dobra novica pa je, da si Bog prizadeva, da bi nas lahko odrešil. Jezus pravi, da je njegov namen »iskati in rešiti izgubljene« (Luka 19:10) in da je svoj cilj izpolnil, ko je umrl na križu z besedami: »Izpolnjeno je.« (Janez 19:30)

Pravilno razmerje z Bogom se začne s spoznavanjem svojih grehov. Potem je treba grehe pred Njim ponižno priznati (Izaija 57:15) in trdno skleniti, da se jih odrekaš. »…z usti izpovedujemo vero in tako smo deležni odrešenja.« (Pismo Rimljanom 10:10)

Kesanje mora spremljati tudi vera. To je vera, ki potrjuje Jezusa za Odrešenika ter njegovo požrtvovalno smrt in čudežno vstajenje. »Kajti če boš s svojimi usti priznal, da je Jezus Gospod, in boš v svojem srcu veroval, da ga je Bog obudil od mrtvih, boš rešen.« (Pismo Rimljanom 10:9) Veliko odlomkov v Svetem pismu govori o nujnosti verovanja, kot na primer Janez 20:27, Apostolska dela 16:31; Pisma Galačanom 2:16, 3:11, 26; in Pisma Efežanom 2:8.

Pravilno se razumeti z Bogom je tudi stvar lastnega razumevanja tega, kar ti je Bog storil v korist. Poslal je Odrešenika, ga žrtvoval, da bi te očistil grehov (Janez 1:29) in ti obljubil: »Vsak, kdor bo klical Gospodovo ime, bo rešen.« (Apostolska dela 2:21)

Lepa ponazoritev skesanosti in odpuščanja je Prilika o izgubljenem sinu (Luka 15:11 – 32). Mlajši sin je z razuzdanim življenjem zapravil svoje premoženje. Ko je spoznal, da je grešil, se je odločil vrniti domov. Predvideval je, da ga oče ne bo več hotel priznati za svojega, vendar se je motil. Oče ga je ljubil tako kot vedno. Vse je bilo pozabljeno in sledilo je praznovanje.

Bog je dober in drži svoje obljube, tako kot tudi odpušča. »Blizu je Gospod tistim, ki so skrušenega srca, in tiste, ki so potrtega duha, rešuje.« (Psalm 34:19)

Če se želiš dobro razumeti z Bogom, je tukaj molitev zate. Vendar si zapomni: izrekanje te molitve ali katerekoli druge te ne bo odrešilo. Edino kar te lahko obvaruje pred grehi je zaupanje v Kristusa. Ta molitev je preprosto način, kako izkazati Bogu svojo vero in se mu zahvaliti za odrešenje. »Bog, vem, da sem grešil in zaslužim si kazen. Toda Jezus Kristus je nase prevzel vse moje grehe in mi tako preko vere vanj omogočil odpuščanje. Zato se bom odvrnil od grehov in zaupal vate in v tvoje odrešenje. Hvala za tvojo prečudovito milost in odpuščanje, ki je dar večnega življenja. Amen!«

Si se odločil za Kristusa zaradi tega, kar si tukaj prebral? Če je temu tako, potem klikni na gumb »Danes sem sprejel Kristusa«.

English
Povratek na slovensko domačo stran
Kako se lahko pravilno razumem z Bogom?