Katera vera je zame prava?


Vprašanje: Katera vera je zame prava?

Odgovor:
Restavracije s hitro hrano nas privabljajo zaradi svoje velike izbire. Lahko si naročimo, kar hočemo in kakor hočemo. Kavarne se bahajo z več kot sto okusi kave. Celo pri izbiri avta ali pa hiše lahko izbiramo med ogromno možnostmi. Zdaj ne živimo samo v svetu čokolade, vanilije in jagode. Dandanes je izbira naš vladar! Najdeš lahko karkoli iščeš, potrebuješ ali ti je všeč.

Kaj pa potemtakem religija, ki bi bila prava zate? Bi bila religija brez dajanja občutka krivde dobra? Ali pa takšna, ki od tebe ne zahteva ničesar in te ne obremenjuje z ničemer? Tudi takšna obstaja, ravno tako kot je opisano, ampak ali se religija izbira enako kot se izbira sladoledni okus?

Na svetu je veliko glasov, ki tekmujejo za našo naklonjenost; zakaj bi se torej raje ozirali na Jezusa Kristusa, kot pa na Mohameda, Konfucija, Budo, Charles Taze Russella, Joseph Smitha? Konec koncev, ali ne vodijo vse poti do nebes? Niso vse religije enake? Resnica je, da vse poti ne vodijo do nebes, tako kot ne vodijo vse poti do Indiane.

Jezus sam govori z Božjo oblastjo, saj je bil on tisti, ki je premagal smrt. Mohamed, Konfucij in vsi ostali še danes razpadajo v svojih grobovih, Jezus pa je s svojo lastno močjo odkorakal iz groba tri dni po kruti smrti na križu. Vsakdo, ki ima moč nad smrtjo, si zasluži našo pozornost. Vsak tak si zasluži, da ga slišijo.

Dokazi Jezusove obuditve od smrti so ogromni. Prvi tak dokaz so priče. Prisotnih jih je bilo čez petsto, ki so videli Jezusa vstati. In to je ogromno. Petsto glasov se ne more prezreti. Drugi dokaz je prazen grob; Jezusovi sovražniki bi lahko zlahka ustavili govorice o vstajenju, če bi verujočim pokazali razpadajoče Jezusovo telo. Toda grob je bil prazen. Bi lahko Jezusovi učenci ukradli njegovo telo? Zelo težko. Ker je bil ravno zaradi takšne verjetnosti grob strogo zavarovan z oboroženimi stražarji. Čeprav so se Jezusovi učenci bali zanj, bi bilo težko verjetno, da bi se tudi bojevali z izkušenimi in utrjenimi vojaki, saj so bili le skupina ničvrednih, prestrašenih in zaničevanih ribičev. Dejstvo je, da se Jezusovo obujenje ne skuša opravičevati.

Ponovno poudarimo, da si vsakdo, ki ima moč nad smrtjo, zasluži našo pozornost – si zasluži, da ga slišijo. Ker je Jezus dokazal svojo moč nad smrtjo, ga moramo poslušati. Sam pravi, da je to edina pot odrešenja (Janez 14:6). Jezus ni samo pot, tudi ni ena izmed mnogih poti, ampak je edina prava pot.

In Jezus nam govori: »Pridite k meni vsi, ki ste utrujeni in obteženi, in jaz vam bom dal počitek.« (Matej 11:28) Naš svet je nepopustljiv in težaven. Večina nas je precej krvavih, poškodovanih in ranjenih. Se strinjaš? Kaj torej želiš? Obnovo ali le religijo? Živega Odrešenika ali le enega od mnogih mrtvih prerokov? Živ odnos ali puhle rituale? Jezus ni izbira - on je prava izbira!

Jezus je prava vera, če iščeš odpuščanja. (Apostolska dela 10:43) Jezus je prava vera, če iščeš resničen odnos z Bogom (Janez 10:10). Jezus je prava vera, če iščeš večno življenje v nebesih (Janez 3:16). Utrdi svojo vero v Jezusa Kristusa kot Odrešenika in nikoli ne boš obžaloval! Zaupaj v njegovo odpuščanje in ne boš razočaran!

Če si želiš imeti pravi odnos z Bogom, je zate tale molitev. Toda pomni: izrekanje te molitve ali katerekoli druge te ne bo odrešilo. Edino kar te lahko obvaruje pred grehi je zaupanje v Kristusa. Ta molitev je preprosto način, kako izkazati Bogu svojo vero in se mu zahvaliti za odrešenje. »Bog, vem, da sem grešil in zaslužim si kazen. Toda Jezus Kristus je nase prevzel vse moje grehe in mi tako preko vere vanj omogočil odpuščanje. Zato se bom odvrnil od grehov in zaupal vate in v tvoje odrešenje. Hvala za ti za prečudovito milost in odpuščanje, ki je dar večnega življenja. Amen!«

Si se odločil za Kristusa zaradi tega, kar si tukaj prebral? Če je temu tako, potem klikni na gumb »Danes sem sprejel Kristusa«.

English
Povratek na slovensko domačo stran
Katera vera je zame prava?