settings icon
share icon
Vprašanje

Katera vera je zame prava?

Odgovor


Restavracije s hitro hrano nas privabljajo zaradi svoje velike izbire. Lahko si naročimo, kar hočemo in kakor hočemo. Kavarne se bahajo z več kot sto okusi kave. Celo pri izbiri avta ali pa hiše lahko izbiramo med ogromno možnostmi. Zdaj ne živimo samo v svetu čokolade, vanilije in jagode. Dandanes na trgu vlada izbira! Najdeš lahko kar koli iščeš, potrebuješ ali ti je všeč.

Kaj pa potemtakem religija, ki bi bila prava zate? Bi bila religija brez dajanja občutka krivde dobra? Ali pa takšna, ki od tebe ne zahteva ničesar in te ne obremenjuje z ničemer? Tudi takšne obstajajo, ravno tako kot je opisano, ampak ali se religijo izbira enako kot se izbira sladoledni okus?

Na svetu je veliko glasov, ki tekmujejo za našo naklonjenost; zakaj bi se torej raje ozirali na Jezusa Kristusa kot pa na Mohameda, Konfucija, Budo, Charles Taze Russella, Joseph Smitha itd.? Konec koncev, ali ne vodijo vse poti do nebes? Niso vse religije v bistvu enake? Resnica je, da vse poti ne vodijo do nebes, tako kot ne vodijo vse poti do Rima. Glede na to, da si vse religije temeljno nasprotujejo, kaj nam to pove o tem, ali so vse enako vredne ali resnične? Ne more biti, da so vse enako vredne, veliko manj resnične.

Samo Jezus govori z Božjo oblastjo, saj je bil le on tisti, ki je premagal smrt, ko je tretji dan vstal od mrtvih (Evangelij po Janezu 11,25–26; Prvo Petrovo pismo 1,3). Mohamed, Konfucij in vsi ostali še danes razpadajo v svojih grobovih, Jezus pa je s svojo lastno močjo odkorakal iz groba tri dni po kruti smrti na križu (Evangelij po Janezu 10,17–18). Ta, ki ima moč nad smrtjo, si zasluži našo pozornost. Kar se tiče vere, si samo Jezus zasluži pravico, da ga slišijo.

Dokazi Jezusove obuditve od smrti so ogromni. Prvi tak dokaz so priče. Prisotnih jih je bilo čez petsto, ki so videli Jezusa vstati (Prvo pismo Korinčanom 15,1–8). In to je ogromno očividcev. Petsto glasov se ne more prezreti. Posebej, ko se spomnimo, da so vsi apostoli, in še več drugih, bili preganjani in umrli mučeniške smrti (razen Janeza), namesto da bi zanikali Jezusovo vstajenje. Drugi dokaz je prazen grob. Jezusovi sovražniki bi lahko zlahka ustavili govorice o vstajenju, če bi verujočim pokazali razpadajoče Jezusovo telo. Toda grob je bil prazen (Evangelij po Mateju 28,1–10; Evangelij po Marku 16,1–8; Evangelij po Luku 24,1–12). Bi lahko Jezusovi učenci ukradli njegovo telo? Zelo težko. Ker je bil ravno zaradi takšne verjetnosti grob strogo zavarovan z oboroženimi stražarji (Evangelij po Mateju 27,62–66). Čeprav so se Jezusovi učenci bali zanj, bi bilo težko verjetno, da bi se tudi bojevali z izkušenimi in utrjenimi vojaki, saj so bili le skupina ničvrednih, prestrašenih in zaničevanih ribičev. Poleg tega ne bi tvegali svojih življenj za laž, ki bi si jo sami izmišljevali; od tega ne bi imeli koristi (Drugo Petrovo pismo 1,16). Dejstvo je, da se Jezusovega obujenja ne skuša opravičevati.

Ponovno poudarimo, da si vsakdo, ki ima moč nad smrtjo, zasluži našo pozornost — si zasluži, da ga slišimo. Ker je Jezus dokazal svojo moč nad smrtjo, ga moramo poslušati. Sam pravi, da je on edina pot odrešenja (Evangelij po Janezu 14,6). Jezus ni samo pot, tudi ni ena izmed mnogih poti, ampak je edina prava in resnična pot.

In Jezus nam govori: »Pridite k meni vsi, ki ste utrujeni in obteženi, in jaz vam bom dal počitek« (Evangelij po Mateju 11,28). Naš grešni svet je nepopustljiv in težaven. Zli duhovi močno mamijo vsakega izmed nas, naj greši. Vsi smo precej krvavi, poškodovani in ranjeni, ker se pogosto predajamo grehu. Se strinjaš? Kaj torej želiš? Čudovito odrešilno obnovo ali le še eno dodatno naporno religijo? Živega Odrešenika ali le enega od mnogih, nemočnih, mrtvih »prerokov«? Živ odrešujoč odnos ali puhle, ničvredne rituale? Jezus ni le izbira med drugimi — on je edina preizkušena in prava izbira!

Krščanstvo je prava vera, ker vsak vernik najde odpuščanje samo v Jezusu (Apostolska dela 10,34–43). Krščanstvo je prava vera, ker vsak vernik dobi resničen blagoslovljen odnos z Bogom samo v Jezusu (Evangelij po Janezu 10,7–15). Krščanstvo je prava vera, ker vsak vernik dobi večno življenje v nebesih samo v Jezusu (Evangelij po Janezu 3,16–18.36). Veruj v Jezusa Kristusa kot Odrešenika in nikoli ne boš obžaloval! Zaupaj v njegovo odpuščanje in ne boš razočaran (Pismo Rimljanom 10,11; Prvo Petrovo pismo 2,6).

Če te Bog Sveti Duh kliče imeti pravi odnos z Bogom, je zate tale molitev. Toda pomni: izrekanje te molitve ali katere koli druge te ne bo odrešilo. Ne obstajajo nobene čudežne besede, ki bi nas rešile. Edino, kar te lahko obvaruje pred posledicami greha — večno smrtjo v peklu, je pokesati se grehov z zaupanjem v Kristusa. Ta molitev je preprost način, kako izkažeš Bogu svojo vero, ki ti jo je On podaril, in se mu zahvališ za odrešenje. S to molitvijo osebno in neposredno Bogu priznaš, da se zanašaš samo na Jezusa Kristusa kot svojega osebnega Odrešenika in Gospoda. Samo božja suverena milost prek daru skesane vere v Jezusovo smrt in vstajenje te lahko reši (Pismo Rimljanom 2,4). Če si doumel in priznaš, da si grešni upornik proti Bogu in potrebuješ odrešenje samo po Jezusu Kristusu, da se ne bi pogubil pod božjim, pravičnim srdom večno v peklu, potem je zate tale molitev:

»Gospod Bog, vem, da sem bil grešnik, ločen od tebe, in zaslužim si posledice svojih grehov — večno kazen v peklu. Toda verjamem, da je Jezus Kristus moj Gospod in Odrešenik, ker je nase prevzel vse moje grehe na križu, umrl namesto mene in mi tako preko daru vere vanj zagotovil odpuščanje. Verjamem, da je njegova smrt odpustila vse moje grehe in da me je njegovo vstajenje osvobodilo od večne smrti prek večnega življenja v njem. Po moči Svetega Duha sem se spreobrnil in se odvrnil od grehov in zaupal vate ter v tvoj milostni dar odrešenja. Verjamem v Jezusa in njega samega kot svojega osebnega Odrešenika in Gospoda. Hvala za tvojo prečudovito milost in odpuščanje, ki je milostni dar večnega življenja. Amen!«

Si začel verovati v Kristusa zaradi tega, kar si tukaj prebral? Če je tako, potem klikni na gumb »Danes sem sprejel Kristusa«.

EnglishPovratek na slovensko domačo stran

Katera vera je zame prava?
Dajte to stran v skupno rabo: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries