Kaj pomeni sprejeti Jezusa za svojega Odrešenika?


Vprašanje: Kaj pomeni sprejeti Jezusa za svojega Odrešenika?

Odgovor:
Si kdaj že sprejel Jezusa Kristusa za svojega odrešenika? Preden odgovoriš, naj ti razložim nekaj vprašanj. Da bi lahko pravilno razumeli to vprašanje, moramo najprej pravilno razumeti izraze »Jezus Kristus«, »oseben« in »odrešenik«.

Kdo je Jezus Kristus? Mnogi bi Jezusa opredelili kot dobrega človeka, izjemnega učitelja ali pa celo kot Božjega preroka. Vse te stvari zagotovo držijo, vendar pa v resnici ne povedo, kdo pravzaprav Jezus je. Sveto pismo pravi, da je Jezus Bog iz mesa in krvi; Bog, ki je postal človek. (Janez 1:1, 14) Bog je prišel na Zemljo, da bi nas učil, zdravil, poboljšal, nam odpustil in umrl za nas. Jezus Kristus je Bog, Stvarnik, najvišji Gospod. Si sprejel tega Jezusa?

Kaj pomeni Odrešenik in zakaj ga potrebujemo? Sveto pismo pravi, da smo vsi grešili in počeli grešne stvari (Pismo Rimljanom 3:10-18). Kot posledico naših grehov smo si nakopali Božjo jezo in sodbo. Edina kazen za grehe, ki so bili storjeni našemu milostnemu in večnemu Bogu, pa je neskončna kazen (Pismo Rimljanom 6:23, Razodetje 20:11-15). Zato potrebujemo Odrešenika!

Jezus Kristus je prišel na Zemljo in umrl namesto nas. Jezus kot Božje utelešenje je hudo plačal za naše grehe (2 Korinčanom 5:21). Zaradi naših grehov je moral umreti (Rimljanom 5:8). Grehe je plačal, da jih ne bi bilo treba plačevati nam. Njegovo vstajenje od mrtvih je dokaz, da je bila njegova smrt in vstajenje dovolj učinkovito plačilo za naše grehe. Zaradi tega je Jezus eden in edini Odrešenik. (Janez 14:6, Apostolska dela 4:12). Ali verjameš v Jezusa kot svojega Odrešenika?

Je Jezus tvoj »osebni« Odrešenik? Veliko ljudi misli, da so že s tem, ko hodijo v cerkev, opravljajo obrede in ne grešijo vseh zapovedi, pravi kristjani. Vendar to ni krščanstvo. Pravo krščanstvo je oseben odnos z Jezusom Kristusom. Ko sprejmeš Jezusa za svojega osebnega Odrešenika, potem mu moraš nameniti vso svojo vero in zaupanje. Nihče ni rešen z vero koga drugega. Nikomur ni oproščeno zaradi nekaj dobrih del. Edina pot odrešitve je sprejetje Jezusa kot svojega Odrešenika in vera v njegovo smrt kot plačilo naših grehov ter v njegovo zveličanje kot potrdilo za naše večno življenje. (Janez 3:16) Je Jezus osebno tvoj Odrešenik?

Če hočeš sprejeti Jezusa za svojega osebnega Odrešenika, potem mu povej naslednje besede. Toda pomni: izrekanje te molitve ali katerekoli druge te ne bo odrešilo. Edino kar te lahko obvaruje pred grehi je zaupanje v Kristusa. Ta molitev je preprosto način, kako izkazati Bogu svojo vero in se mu zahvaliti za odrešenje. »Bog, vem, da sem grešil in zaslužim si kazen. Toda Jezus Kristus je nase prevzel vse moje grehe in mi tako preko vere vanj omogočil odpuščanje. Zato se bom odvrnil od grehov in zaupal vate in v tvoje odrešenje. Hvala za ti za prečudovito milost in odpuščanje, ki je dar večnega življenja. Amen!«

Si se odločil za Kristusa zaradi tega, kar si tukaj prebral? Če je temu tako, potem klikni na gumb »Danes sem sprejel Kristusa«.

English
Povratek na slovensko domačo stran
Kaj pomeni sprejeti Jezusa za svojega Odrešenika?