Kaj je pot odrešitve po Pismu Rimljanom?


Vprašanje: Kaj je pot odrešitve po Pismu Rimljanom?

Odgovor:
Pot odrešitve po Pismu Rimljanom je način širjenja evangelija z uporabo verzov iz Svetega pisma – Pisma Rimljanom. Je preprosta, a močna metoda razlage, zakaj potrebujemo odrešenje; kako je Bog poskrbel za odrešenje; kako lahko odrešenje prejmemo in kakšen je rezultat odrešitve.

Prvi verz na tej poti odrešenja je iz Pisma Rimljanom 3:23: »Kajti vsi so grešili in so brez božje slave.« Vsi smo grešili. Vsi smo počeli stvari, ki Bogu niso všeč. Nikogar ni, ki bi bil nedolžen. Pismo Rimljanom 3:10-18 ponujajo podroben opis o tem, kakšen je greh v našem življenju. Drugi opis iz Pisma Rimljanom 6:23 pa nas uči o posledicah greha - »Plačilo za greh je namreč smrt. Božji milostni dar pa je večno življenje v Jezusu Kristusu, našem Gospodu.« Kazen, ki smo si jo prislužili z grehom, je smrt. Ne samo telesna, ampak tudi večna smrt.

Tretji verz Pisma Rimljanom 6:23 pravi: »Božji milostni dar pa je večno življenje v Jezusu Kristusu, našem Gospodu.« Pismo Rimljanom 5:8 pa tudi trdi: »Bog pa izkazuje svojo ljubezen do nas s tem, da je Kristus umrl za nas, ko smo bili še grešniki.« Jezus Kristus je umrl za nas! Jezus je s smrtjo plačal ceno za naše grehe. Jezusovo vstajenje pa dokazuje, da je Bog sprejel Jezusovo smrt kot plačilo za naše grehe.

Četrta stvar na poti odrešenja, ki je zapisana v Pismu Rimljanom 10:9 je: »Kajti, če boš s svojimi usti priznal, da je Jezus Gospod, in boš v svojem srcu veroval, da ga je Bog obudil od mrtvih, boš rešen.« Zaradi Jezusove smrti na naš račun, moramo verjeti vanj in zaupati v njegovo smrt kot plačilo za naše grehe – in rešeni bomo! Pismo Rimljanom 10:13 navaja: »Kdor koli bo klical Gospodovo ime, bo rešen.« Jezus je umrl, da bi plačal kazen za naše grehe in nas odrešil večne smrti. Odrešenje in odpuščanje grehov je namenjeno vsem, ki verujejo v Jezusa Kristusa, kot svojega Gospoda in Odrešenika.

Zadnji vidik poti odrešenja je rezultat odrešenja. V Pismu Rimljanom 5:1 se nahaja tole čudovito sporočilo: »Ker smo torej opravičeni iz vere, živimo v miru z Bogom po našem Gospodu Jezusu Kristusu.« Po Jezusu Kristusu lahko imamo odnos miru z Bogom. Rimljanom 8:1 nas uči: »Zdaj ni torej nobene obsodbe za tiste, ki so v Kristusu Jezusu.« Zaradi Jezusove smrti ne bomo nikoli obsojeni za naše grehe. Poleg tega nam Bog v Pismu Rimljanom 8:38-39 obljublja: »Kajti prepričan sem: ne smrt ne življenje, ne angeli ne poglavarstva, ne sedanjost ne prihodnost, ne moči, ne visokost, ne globokost ne kakršna koli druga stvar nas ne bo mogla ločiti od Božje ljubezni v Jezusu Kristusu, našem Gospodu.«

Bi rad sledil tej poti odrešitve po Pismu Rimljanom? Če je tvoj odgovor da, potem je tukaj molitev zate. Ta molitev je predvsem način, kako izraziti Bogu, da zaupaš v Jezusa Kristusa, svojega Odrešenika. Izrekanje te molitve ali katerekoli druge te ne bo odrešilo. Edino, kar te lahko obvaruje pred grehi, je vera v Kristusa. »Bog, vem, da sem grešil in zaslužim si kazen. Toda Jezus Kristus je nase prevzel vse moje grehe in mi tako po veri vanj omogočil odpuščanje. Zato se bom odvrnil od grehov in zaupal vate in v tvoje odrešenje. Hvala za ti za prečudovito milost in odpuščanje, ki je dar večnega življenja. Amen!«

Si se odločil za Kristusa zaradi tega, kar si tukaj prebral? Če je temu tako, potem klikni na gumb »Danes sem sprejel Kristusa«.

English
Povratek na slovensko domačo stran
Kaj je pot odrešitve po Pismu Rimljanom?