settings icon
share icon
Vprašanje

Kako se lahko pripravim, da bom pri vnebovzetju odnesen?

Odgovor


Ljudje se večkrat sprašujejo, ali je vnebovzetje resnično. (Odgovor: Da.) Bo vnebovzetju sledil čas božanske sodbe na zemlji? (Odgovor: Da.) Bom pri vnebovzetju puščen? (Odgovor: To je odvisno od okoliščin.)

Vnebovzetje je to, kar se bo zgodilo, ko se bo Jezus vrnil, da bi verujoče vzel s tega sveta. Sveto pismo temu pravi, da bomo »odneseni« (dobesedno: »ugrabljeni«; 1 Tesaloničanom 4,17), in dogodek opisuje kot hipno »spremembo« telesa, da bo zaobšlo smrt (1 Korinčanom 15,51–52). Odneseni bodo »zmeraj z Gospodom« (1 Tesaloničanom 4,17). Kristjani bodo ob vnebovzetju odneseni; nekristjani bodo ob vnebovzetju puščeni.

Puščeni bodo priča hitro spreminjajočemu se svetu – in spremembe ne bodo dobre. V Drugem pismu Tesaloničanom 2,7 piše, da Sveti duh še zadržuje »skrivnost nepostavnosti«. Ob vnebovzetju bo resnična Cerkev vzeta z zemlje in Sveti Duh se bo umaknil. Od tega trenutka naprej na svetu ne bo več novorojenih kristjanov. Vsi kristjani, zaposleni v bolnišnicah, domovih za ostarele, sirotišnicah, reševalnih misijah, agencijah za pomoč pri nesrečah, bodo odšli. Vsi kristjani, ki bodo delali pri policiji, v socialnih službah in zdravstvu bodo odšli. In seveda bodo ostale prazne številne cerkve. Poleg velike praznine v teh panogah bo nastopila Božja sodba nad uporniškim svetom, podrobno opisana v Razodetju 6–16.

Ne bodi puščen. Poskrbi, da boš odnesen. Odneseni bodo kristjani. Zato je življenjskega pomena, da svoje upanje v rešitev nasloniš na Gospoda Jezusa Kristusa (Apostolska dela 16,31). Pokesaj se svojega greha in zaupaj, da je zanj plačal samo Jezus. Verjemi vanj, in ne boš pogubljen (Janez 3,16). Gospod ve, kdo je njegov, in nikogar od svojih ne bo pustil (Janez 10,14).

Kdor je odrešen po veri v Kristusa, ob vnebovzetju ne bo puščen. Odrešeni so kakor peterica preudarnih devic v Jezusovi priliki, ki so pripravljene za ženinov prihod: svetilke imajo pripravljene, prižgane in polne olja (to predstavlja Svetega Duha; Matej 25,1–13). Poskrbi, da ne boš puščen: zanesi se na Kristusa. Danes je dan rešitve (2 Korinčanom 6,2). Ne odlašaj niti trenutka več. Situacija je nujna. Začni zaupati v Kristusa zdaj.

English


Povratek na slovensko domačo stran

Kako se lahko pripravim, da bom pri vnebovzetju odnesen?
Dajte to stran v skupno rabo: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries