Kaj je načrt odrešitve?


Vprašanje: Kaj je načrt odrešitve?

Odgovor:
Si lačen? Ne fizično lačen, pač pa lačen nečesa več v svojem življenju? Je nekaj globoko v tebi, kar se nikakor ne da zadovoljiti? Če je tako, potem je Jezus prava pot! Jezus je rekel: »Jaz sem kruh življenja. Kdor pride k meni, ne bo odšel lačen in kdor verjame vame, ne bo nikoli žejen.« (Janez 6:35).

Si zmeden? Se ti zdi, da nikoli ne moreš najti prave poti ali pa globljega namena svojega življenja? Imaš občutek, da je nekdo ugasnil luči, stikala pa nikakor ne moreš najti? Če je tako, potem je Jezus prava pot! Jezus je rekel: »Jaz sem luč sveta. Kdor mi bo sledil, ne bo nikoli hodil v temi in bo imel luč življenja.« (Janez 10:9)

Ali se kdaj počutiš, kot da si zaklenjen iz življenja? Si poskusil odpreti že veliko vrat, samo zato, da bi videl, da je življenje za njimi prazno in nepomembno? Iščeš vhod v izpopolnjeno življenje? Če je temu tako, potem je Jezus prava pot. Jezus pravi: »Jaz sem vrata. Kdor stopi skozme, se bo rešil; hodil bo noter in ven in bo našel pašo.« (Janez 10:9)

Te ljudje vedno razočarajo? Je tvoje razmerje z njimi plitko in prazno? Se ti zdi, da te vsi hočejo le izkoriščati? Če je tako, potem je Jezus prava pot! Jezus pravi: »Jaz sem dobri pastir. Dobri pastir da svoje življenje za ovce… Jaz sem dobri pastir in poznam svoje ovce in moje ovce poznajo mene.« (Janez 10:11,14)

Se sprašuješ, kaj se zgodi po smrti? Si naveličan življenja za stvari, ki trohnijo in zarjavijo? Ali včasih dvomiš, če ima življenje sploh kakšen pomen? Si želiš po smrti še naprej živeti? Če je temu tako, potem je Jezus prava pot! Jezus je rekel: »Jaz sem vstajenje in življenje: kdor vame veruje bo živel, tudi, če umre; in vsakdo, ki živi in vame veruje, vekomaj ne bo umrl.« (Janez 1:25-26)

Kaj je prava pot? Kaj je resnica? Kaj je pravo življenje? Jezus odgovarja: »Jaz sem pot, resnica in življenje. Nihče ne pride k Očetu, razen po meni.« (Janez 14:6)

Lakota, ki jo čutiš, je duhovna lakota in je lahko izpolnjena le z Jezusom. Jezus je edini, ki lahko razsvetli temo. Jezus predstavlja vrata k zadovoljivemu življenju. Jezus je prijatelj in pastir, ki ga iščeš. Jezus je življenje tega sveta in onostranstva. Jezus je pot odrešenja!

Razlog, da se počutiš lačnega, izgubljenega v temi, razlog, da ne moreš najti smisla življenja je to, ker si ločen od Boga. Sveto pismo pravi, da smo vsi grešili in smo zato ločeni od Boga (Pridigar 7:20, Pismo Rimljanom 3:23). Praznina, ki jo čutiš v srcu, je praznina življenja brez Boga. Ustvarjeni smo bili, da bi imeli razmerje z Bogom. Toda zaradi naših grehov nismo upravičeni do tega razmerja. Še huje; greh je vzrok, zaradi katerega bomo večno ločeni od Boga – na tem in na drugem svetu. (Rimljanom 6:23, Janez 3:36).

Kako lahko rešimo ta problem? Jezus je prava pot! Jezus je nase prevzel vse grehe sveta (Drugo pismo Korinčanom 5:21). Jezus je umrl za nas (Rimljanom 5:8) in nase prevzel kazen za naše grehe. Tri dni kasneje je vstal od mrtvih in premagal greh in smrt (Rimljanom 6:4-5). Zakaj je to storil? Na to vprašanje odgovarja Jezus sam: »Nihče nima večje ljubezni, kakor je ta, da dá življenje za svoje prijatelje« (Janez 15:13). Jezus je umrl, da bi mi lahko živeli. Če bomo verovali v Jezusa in zaupali v njegovo smrt kot plačilo za naše grehe, potem nam bo vse odpuščeno in grehi oprani. Potem bo tudi naša duhovna lakota potešena. Prižgale se bodo luči. Imeli bomo dostop do popolnega življenja. Spoznali bomo naše resnične prijatelje in pastirje. Vedeli bomo, da nas po smrti čaka življenje – življenje vstajenja, na veke z Jezusom!

»Bog je namreč svet tako vzljubil, da je dal svojega edinorojenega Sina, da bi se nihče, kdor vanj veruje, ne pogubil, ampak bi imel večno življenje« (Janez 3:16).

Si se odločil za Kristusa zaradi tega, kar si tukaj prebral? Če je temu tako, potem klikni na gumb »Danes sem sprejel Kristusa«.

English
Povratek na slovensko domačo stran
Kaj je načrt odrešitve?