Kaj je molitev grešnika?


Vprašanje: Kaj je molitev grešnika?

Odgovor:
Molitev grešnika je molitev, ki jo molimo pred Bogom, ko spoznamo, da smo grešniki in potrebujemo odrešenje. Molitev sama po sebi ne bo dosegla ničesar. Grešnik mora sam resnično spoznati, da je molitev učinkovita le takrat, ko pozna, razume in verjame v svojo grešnost in potrebo po odrešenju.

Prva stvar grešnikove molitve je spoznanje in razumevanje tega, da smo vsi grešniki. Pismo Rimljanom 3:10 trdi, »ni pravičnega, niti enega.« Sveto pismo jasno pove, da smo vsi grešili. Vsi smo grešniki, ki potrebujemo Božje usmiljenje in odpuščanje (Tit 3:5-7). Zaradi naših grehov si zaslužimo večno kazen (Matej 25:46). Molitev grešnika je prošnja za milost namesto sodbe. Je prošnja po usmiljenju namesto srda.

Druga stvar grešnikove molitve je zavedanje, kaj je Bog naredil, da nas je ozdravil pogube in grešnosti. Bog je postal meso in kri v Jezusu Kristusu (Janez 1:1, 14). Jezus nas je učil resnic o Bogu in je živel pravično in brezgrešno življenje (Janez 8:46, Pismo Korinčanom 5:21). Potem pa je na križu namesto nas umrl in nase prevzel vso kazen pregrešnega človeštva. (Pismo Rimljanom 5:8). Jezus je vstal od smrti, da bi dokazal zmago nad grehom, smrtjo in peklom (Kološanom 2:15, 1 Korinčanom 15). Zaradi vsega tega so nam lahko grehi odpuščeni in nam je obljubljeno večno življenje v nebesih - če bomo le verovali v Jezusa Kristusa. Vse, kar moramo storiti, je, da verjamemo v njegovo žrtvovanje za nas in v vstajenje od mrtvih ( Rimljanom 10:9-10). Lahko smo rešeni le po milosti, le po veri, le v Jezusu Kristusu. V Pismu Efežanom 2:8 je zapisano: »Z milostjo ste namreč rešeni po veri, in to ni iz vas, ampak je Božji dar.«

Molitev grešnika je preprosto način, kako Bogu priznamo, da se zanašamo na Jezusa Kristusa kot svojega Odrešenika. Ne obstajajo nobene čudežne besede, ki bi nas rešile. Samo vera v Jezusovo smrt in vstajenje nas lahko reši. Če si doumel, da si grešnik in potrebuješ odrešenje po Jezusu Kristusu, potem je zate tale molitev. »Bog, vem, da sem grešnik. Vem, da si zaslužim posledice svojih grehov. Toda verjamem v Jezusa Kristusa kot Odrešenika. Verjamem, da je njegova smrt in vstajenje omogočila, da mi bo odpuščeno. Verjamem v Jezusa in njega samega kot svojega osebnega Odrešenika in Gospoda. Hvala Ti za tvoje odpuščanje in odrešenje! Amen!«

Si se odločil za Kristusa zaradi tega, kar si tukaj prebral? Če je temu tako, potem klikni na gumb »Danes sem sprejel Kristusa«.

English
Povratek na slovensko domačo stran
Kaj je molitev grešnika?