settings icon
share icon
Vprašanje

Koliko najmanj je lahko človek star, da prosi Jezusa, naj postane njegov Odrešenik?

Odgovor


Kar zadeva odrešenje, ni nobenih starostnih zahtev. Jezus sam je razglasil: »Pustite otroke, naj prihajajo k meni, in ne branite jim, kajti takšnih je nebeško kraljestvo.« (Matej 19,14b) Takoj ko so otroci dovolj stari in razumejo, da grešijo (Rimljanom 3,23) ter da je Jezus plačal kazen za njihove grehe (Rimljanom 5,8; 6,23) in da morajo za odrešenje verovati v Jezusa (Janez 3,16), so dovolj stari, da so lahko odrešeni.

Otroku ni treba razumeti vseh zapletenih vidikov doktrine odrešenja. Starši morajo le poskrbeti, da otrok razume osnove (kot smo jih opisali). Obljuba Apostolskih del 16,31b enako velja za odrasle in otroke: »Veruj v Gospoda Jezusa in rešen boš ti in tvoja hiša!«

Bog lahko izvoli majhne otroke – pa naj bodo njihovi starši kristjani ali ne – da bodo odkupljeni po krvi Kristusa in bo v njihovem srcu deloval Sveti Duh ter da bodo šli v nebesa. Kdaj otrok to spozna, je odvisno od posameznega otroka. Nekateri majhni otroci so v srcu posebno odzivni, in ko slišijo, da je Jezus umrl zanje, se takoj zavedo svoje grešne narave in se hočejo odzvati. Drugi z drugačnim temperamentom pa se tega ne zavedo, dokler niso precej starejši. Samo Gospod ve, kaj se dogaja v človekovem srcu, in zaupamo mu, da bo »prišel iskat in rešit, kar je izgubljeno« (Luka 19,10) v skladu s svojo popolno voljo in v svojem popolnem času.

EnglishPovratek na slovensko domačo stran

Koliko najmanj je lahko človek star, da prosi Jezusa, naj postane njegov Odrešenik?
Dajte to stran v skupno rabo: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries