settings icon
share icon
Vprašanje

Kaj pravi Sveto pismo o medrasnih porokah?

Odgovor


Zapoved Stare zaveze zapoveduje Izraelcem naj se ne obvežejo v medrasne poroke (Devteronomij 7:3-4). Razlog za to bi naj bil v tem, da bi naj Izraelci bili vodeni zmotno in stran od Boga, če bi se poročali s pogani, barbari. Podoben princip najdemo v novi zavezi, ampak na drugi stopnji: „Ne dajte se vpregati v jarem z neverniki. Kaj imata namreč skupnega pravičnost in nepostavnost? Kakšno občestvo ima luč s temo?” (2 Korinčanom 6:14). Kakor so Izraelci (verniki v pravega Boga) imeli zapoved naj se ne poročajo z neverniki, so imeli kristjani (verniki v pravega Boga) imeli zapoved naj se ne poročajo z neverniki. Da odgovorimo na to vprašanje; Sveto pismo ne pravi, da je medrasna poroka narobe.

Oseba, človek naj bo označena po karakterju in ne po barvi kože. Vsi moramo biti previdni, da ne kažemo naklonjenosti le nekomu in smo tako pristranski, polni predsodkov (Jakob 2:1-10, še posebno verz 1 in 9). Kristjan, moški ali ženska naj išče kristjana (2 Korinčanom 6:14), nekoga, ki je ponovno rojen v veri v Jezusa Kristusa (Janez 3:3-5). Vera v Jezusa in ne barva kože je svetopisemski standard iskanja soproge ali soproga. Bistvo medrasne poroka ni v prav ali narobe, ampak v modrosti in bistrosti in molitvi.

Edini razlog za razmislek o medrasni poroki je v tem, da jih drugi ne bodo sprejemali. Mogi medrasni pari doživljajo težave, ker imajo njihovi otroci drugačno barvo kože od staršev ali med sabo. Medrasni par mora premisliti te stvari in biti pripravljen na to. Ponovno, edina omejitev, ki jo podaja Sveto pismo glede poroke kristjana je ta, da se poroči s krtistjanom.

EnglishPovratek na slovensko domačo stran

Kaj pravi Sveto pismo o medrasnih porokah?
Dajte to stran v skupno rabo: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries