settings icon
share icon
Vprašanje

Kaj pravi Sveto pismo o ozdravljenju? Ali je ozdravljenje v Jezusovi žrtvi?

Odgovor


Vrstica Izaija 53,5, ki je navedena še v Prvem Petrovem pismu 2,24, je ključna vrstica o ozdravljenju, vendar se jo pogosto napačno razume in napačno uporablja. »On pa je bil ranjen zaradi naših prestopkov, strt zaradi naših krivd. Kazen za naš mir je padla nanj, po njegovih ranah smo bili ozdravljeni.« Beseda, ki je prevedena kot »ozdravljeni« lahko pomeni duhovno ali telesno ozdravljenje. Vendar kontekst vrstice iz Izaija 53 in iz Prvega Petrovega pisma 2 jasno kaže, da govori o duhovnem ozdravljenju. »Sam je na svojem telesu ponesel naše grehe na les, da bi mi grehom odmrli in živeli za pravičnost. Po njegovih ranah ste bili ozdravljeni« (Prvo Petrovo pismo 2,24). Vrstica govori o grehu in pravičnosti, ne o bolezni. Zato »ozdravljeni« v obeh vrsticah govori o odpuščanju in odrešitvi, ne o telesnem ozdravljenju.

Sveto pismo ne povezuje specifično telesnega ozdravljenja z duhovnim ozdravljenjem. Včasih so ljudje telesno ozdravljeni, ko začnejo verovati v Kristusa, vendar temu ni vedno tako. Včasih je Božja volja, da človeka ozdravi, včasih ni. Apostol Janez nam daje pravo perspektivo: »In to je zaupnost, ki jo imamo z njim: on nas usliši, kadar ga prosimo po njegovi volji. In če vemo, da nas v vsem posluša, za kar koli ga prosimo, tudi vemo, da že imamo, kar smo ga prosili« (Prvo Janezovo pismo 5,14–15). Bog še vedno dela čudeže. Bog še vedno ozdravlja ljudi. Bolezen, bolečina in smrt so še vedno resnične v tem svetu. Razen če Gospod ponovno pride na zemljo, bodo vsi, ki danes živijo, umrli in večina (vključno s kristjani) bo umrla kot posledica telesne težave (bolezni, poškodbe). Ni vedno Božja volja, da nas ozdravi telesno.

Navsezadnje nas naše polno telesno ozdravljenje čaka v nebesih. V nebesih ne bo več bolečine, bolezni, trpljenja niti smrti (Razodetje 21). Vsi moramo biti manj obremenjeni s svojim telesnim stanjem na tem svetu in veliko bolj s svojim duhovnim stanjem (Pismo Rimljanom 12,1–2). Potem lahko osredotočimo svoje srce na nebesa, kjer se nam ne bo treba več ukvarjati s telesnimi težavami. Razodetje 21,4 opisuje resnično ozdravljenje, po katerem bi morali vsi hrepeneti: »In obrisal bo vse solze z njihovih oči in smrti ne bo več, pa tudi žalovanja, vpitja in bolečine ne bo več. Kajti prejšnje je minilo.«

EnglishPovratek na slovensko domačo stran

Kaj pravi Sveto pismo o ozdravljenju? Ali je ozdravljenje v Jezusovi žrtvi?
Dajte to stran v skupno rabo: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries