settings icon
share icon
Vprašanje

Ali je narobe imeti kipce angelov?

Odgovor


S kipci angelov samimi po sebi ni nič narobe. Napačno je lahko samo naše stališče, naš odnos do njih. Napačno je na primer, če kipce malikujemo, k njim molimo ali jih častimo. Bog vse to prepoveduje (1 Samuel 12,21). Ne smemo častiti angelov ali kipov angelov. Čaščenja je vreden samo Bog (Psalm 99,5; Luka 4,8) in popolnoma se moramo zanašati samo nanj (Psalm 9,10). Sveto pismo odločno ugovarja religioznim podobam. Kristjani torej nikakor ne smemo dopustiti, da bi našo pozornost preusmeril ali preveč pritegnil kak kipec angela, podoba svete družine z novorojenim Kristusom ipd.

S kipci angelov samimi po sebi ni torej nič narobe, če jim le ne pripisujemo kakršnekoli nadnaravne moči ali vpliva nad našim življenjem. Noben kipec nas ne more zaščititi pred zlom, nam prinesti sreče ali na nas kako drugače vplivati. Taka prepričanja so golo vraževerje, ki v kristjanovem življenju nima česa iskati. Sorodno vraževerju je tudi malikovanje, to pa je po Svetem pismu strogo prepovedano. Noben malikovalec ne bo vstopil v Božje kraljestvo (Razodetje 21,27).

Modro se je tudi zavedati, da ne vemo, kako so angeli dejansko videti. Kipec je le predstava njegovega avtorja o tem, kakšni so mogoče angeli na pogled.

English


Povratek na slovensko domačo stran

Ali je narobe imeti kipce angelov?
Dajte to stran v skupno rabo: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries