settings icon
share icon
Vprašanje

Kam greš, ko umreš?

Odgovor


Sveto pismo popolnoma jasno pove, da sta na koncu samo dve možnosti, kam boš šel, ko umreš: v nebesa ali pekel. Sveto pismo tudi zelo jasno pove, da je Bog tisti, ki odloča o tej razliki (Pismo Efežanom 2,1‒5). Kako? Nadaljuj z branjem.

Najprej opišimo problem. Vsak človek brez Kristusa je duhovno mrtev (neodziven do Boga) v svojih prestopkih in grehih (Pismo Efežanom 2,1‒3). Vsi smo delali stvari, ki so napačne, hudobne ali nemoralne (Pridigar 7,20). Naš greh nas ločuje od Boga in, če to ostane nerešeno, bomo zaradi svojega greha večno ločeni od Boga (Evangelij po Mateju 25,46; Pismo Rimljanom 6,23a). Ta večna ločenost od Boga je pekel, opisan v Svetem pismu kot večno ognjeno jezero (Razodetje 20,14‒15).

Zdaj pa si oglejmo rešitev. Bog, večni Sin, je prevzel človeško telo in naravo v osebi Jezusa Kristusa (Evangelij po Janezu 1,1.14; 8,58; 10,30). Živel je brezgrešno življenje (Prvo Petrovo pismo 3,22; Prvo Janezovo pismo 3,5) in prostovoljno žrtvoval svoje življenje namesto nas (Prvo pismo Korinčanom 15,3; Prvo Petrovo pismo 1,18‒19). S svojo smrtjo je plačal kazen za naše grehe (Drugo pismo Korinčanom 5,21). Bog Sveti Duh nam zdaj daje odrešitev in odpuščanje kot dar (Pismo Rimljanom 6,23b), tako da nas je oživil skupaj s Kristusom (Pismo Efežanom 2,4‒5). Obnavlja nas z darom vere, da verujemo evangelij (Evangelij po Janezu 3,6‒8;16; Pismo Efežanom 2,8‒9). »Veruj v Gospoda Jezusa in rešen boš« (Apostolska dela 16,31). Zaupaj samo v Jezusa kot svojega Odrešenika, zanašaj se samo na njegovo žrtev kot plačilo za tvoje grehe in v skladu z Božjo besedo ti je obljubljeno večno življenje v nebesih.

Kam greš, ko umreš? Vsakomur, ki veruje samo v Jezusa Kristusa za odrešitev, ne bo sojeno, kdor pa ne veruje vanj, mu je že sojeno (Evangelij po Janezu 3,18).

Če čutiš, da te Bog priteguje k veri v Kristusa (Evangelij po Janezu 6,44), pridi k Odrešeniku. Če Bog dviguje zastor in odstranjuje tvojo duhovno slepoto (Drugo pismo Korinčanom 4,4), upri oči v Odrešenika. Bog ti v svojem bogatem in ljubečem usmiljenju daje duhovno življenje po daru vere v Kristusa (Pismo Efežanom 2,1‒10)!

Kam greš, ko umreš? V nebesa ali v pekel. Po Jezusu Kristusu se lahko izogneš peklu. Predaj svoje življenje Jezusu Kristusu kot svojemu Gospodu in Odrešeniku in večnost boš preživel v nebesih. Če pa bo tvoje srce otrdelo in boš zavrnil Jezusa, bo posledica tega ločenost od Boga v peklu (Evangelij po Janezu 14,6; Apostolska dela 4,12).

Če ti je Bog zdaj odprl duhovne oči in poživil tvoje srce, da razumeš dve možnosti, kam lahko greš, ko umreš, je to dokaz, da ti daje vero, da zaupaš v Jezusa Kristusa kot svojega osebnega Gospoda in Odrešenika. Kot odziv na njegov milostni klic in izvolitev mu povej naslednje: »Bog, vem, da sem grešnik, in vem, da si zaradi svojega greha zaslužim, da bi bil za vedno ločen od tebe. Čeprav si tega ne zaslužim, se ti zahvaljujem, da me ljubiš in da si daroval žrtev za moje grehe po smrti in vstajenju Jezusa Kristusa. Verjamem, da je Jezus umrl za moje grehe, in zaupam samo vanj, da me bo odrešil. Od tega trenutka naprej me usposobi, da bom živel svoje življenje zate, namesto za greh. Opremi me, da bom živel preostanek svojega življenja v hvaležni poslušnosti za čudovito odrešitev, ki si jo dosegel zame v Kristusu. Hvala ti, Jezus, da si me odrešil!«

Si začel verovati v Kristusa zaradi tega, kar si tukaj prebral? Če je tako, potem klikni na gumb »Danes sem sprejel Kristusa«.

EnglishPovratek na slovensko domačo stran

Kam greš, ko umreš?
Dajte to stran v skupno rabo: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries