settings icon
share icon
Vprašanje

Kako lahko evangeliziram prijatelje in družino, ne da bi jih užalil ali odvrnil?

Odgovor


Vsak kristjan ima družinskega člana, prijatelja, sodelavca ali znanca, ki ni kristjan. Oznanjanje evangelija drugim zna biti težko, postane pa lahko še težje, kadar gre za nekoga, s komer smo tesno čustveno povezani. Sveto pismo nam pravi, da bodo nekateri užaljeni zaradi evangelija (Evangelij po Luku 12,51–53). Vendar nam je zapovedano, naj oznanjamo evangelij, in ni izgovora, da tega ne bi delali (Evangelij po Mateju 28,19–20; Apostolska dela 1,8; Prvo Petrovo pismo 3,15).

Kako lahko torej evangeliziramo družinske člane, prijatelje, sodelavce in znance? Najpomembneje, kar lahko storimo zanje, je, da molimo zanje. Molite, da bi Bog spremenil njihovo srce in jim odprl oči za resnico evangelija (Drugo pismo Korinčanom 4,4). Molite, da jih bo Bog prepričal v svojo ljubezen do njih in njihovo potrebo po odrešitvi po Jezusu Kristusu (Evangelij po Janezu 3,16). Molite za modrost, kako jim najbolje pričevati (Jakobovo pismo 1,5).

Biti moramo voljni in drzni v našem dejanskem oznanjanju evangelija. Oznanjajte sporočilo odrešitve po Jezusu Kristusu svojim prijateljem in družini (Pismo Rimljanom 10,9–10). Vedno bodite pripravljeni govoriti o svoji veri (Prvo Petrovo pismo 3,15), z blagostjo in s spoštovanjem. Nič ne more nadomestiti osebnega oznanjanja evangelija: »Potemtakem je vera iz oznanjevanja, oznanjevanje pa je po Kristusovi besedi« (Pismo Rimljanom 10,17).

Poleg tega, da molimo in govorimo o svoji veri, moramo tudi živeti Bogu predano krščansko življenje pred prijatelji in družinskimi člani, da lahko vidijo spremembo, ki jo je Bog ustvaril v nas (Prvo Petrovo pismo 3,1–2). Nazadnje pa moramo prepustiti odrešitev svojih bližnjih Bogu. Božja moč in milost sta tista, ki rešujeta ljudi, ne naša prizadevanja. Najbolje, kar lahko storimo zanje, je, da molimo zanje, jim pričujemo, potem pa živimo krščansko življenje pred njimi. Bog je tisti, ki daje rast (Prvo pismo Korinčanom 3,6).

EnglishPovratek na slovensko domačo stran

Kako lahko evangeliziram prijatelje in družino, ne da bi jih užalil ali odvrnil?
Dajte to stran v skupno rabo: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries