settings icon
share icon
Vprašanje

Kaj je najboljši način za evangeliziranje nekoga, ki je pripadnik kulta ali lažne religije?

Odgovor


Najpomembnejše, kar lahko storimo za pripadnike kultov ali lažnih religij, je, da molimo zanje. Moliti moramo, da bi Bog spremenil njihovo srce in jim odprl oči za resnico (Drugo pismo Korinčanom 4,4). Moliti moramo, da bi jih Bog prepričal v njihovo potrebo po odrešitvi po Jezusu Kristusu (Evangelij po Janezu 3,16). Brez Božje moči in prepričevanja Svetega Duha o resnici nam ne bo nikoli uspelo, da bi koga prepričali v resnico (Evangelij po Janezu 16,7–11).

Prav tako moramo živeti Bogu predano krščansko življenje, da lahko tisti, ki so ujeti v kulte in religije, vidijo spremembo, ki jo je Bog naredil v našem življenju (Prvo Petrovo pismo 3,1–2). Moliti moramo za modrost, kako jim lahko oznanjamo evangelij z močjo (Jakobovo pismo 1,5). Po vsem tem moramo biti drzni, ko dejansko oznanjamo evangelij. Oznanjati moramo sporočilo odrešitve po Jezusu Kristusu (Pismo Rimljanom 10,9–10). Vedno moramo biti pripravljeni zagovarjati svojo vero (Prvo Petrovo pismo 3,15), toda to moramo delati s krotkostjo in spoštovanjem. Lahko se zgodi, da pravilno oznanjamo nauk, zmagamo v besedni bitki, a nas pri evangeliziranju ovira naša jezna vzvišenost.

Nazadnje pa moramo prepustiti odrešitev tistih, ki jim pričujemo, Bogu. Božja moč in milost rešujeta ljudi, ne pa naša prizadevanja. Čeprav je dobro in modro, da smo pripravljeni goreče zagovarjati svoja prepričanja in da poznamo napačna prepričanja, ne bo nič od tega prineslo spreobrnitve tistih, ki so ujeti v laži kultov in napačnih religij. Najbolje, kar lahko storimo, je, da molimo zanje, jim pričujemo in živimo krščansko življenje pred njimi ter zaupamo, da bo Sveti Duh tisti, ki jih bo pritegnil, prepričal v resnico in spreobrnil.

EnglishPovratek na slovensko domačo stran

Kaj je najboljši način za evangeliziranje nekoga, ki je pripadnik kulta ali lažne religije?
Dajte to stran v skupno rabo: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries