settings icon
share icon
Vprašanje

Enkrat odrešen za vedno odrešen?

Odgovor


Ko je človek enkrat odrešen, ali je za vedno odrešen? Ko ljudje povabijo Kristusa kot svojega odrešenika in ga spoznajo, so v zvezi, v kateri Bog ponuja in zagotavlja večno varnost. Nešteto citatov Svetega pisma to opisuje in razlaga. (a) Rimljanom 8:30 razlaga, „Tiste, ki jih je vnaprej določil, je tudi poklical; in tiste, ki jih je poklical, je tudi opravičil; tiste pa, ki jih je opravičil, je tudi poveličal.” Verz nam razlaga, da od trenutka, ko nas je Bog izbral je kot bi bili v njegovi slavi v nebesih. Ko je enkrat oseba opravičena, je njeno odrešenje sigurno, to je varno kot dejstvo, da je že slavljen v nebesih.

(b) Pavel vpraša dve ključni vprašanji v Rimljanom 8:33-34 „Kdo bo obtoževal Božje izvoljence? Bog opravičuje! 34 Kdo bo obsojal? Kristus Jezus, ki je umrl, še več, ki je bil obujen od mrtvih in sedi na Božji desnici ter posreduje za nas?” Kdo se bo pritožil nad Božjo izbiro? Nihče, ker je Kristus naš odvetnik. Kdo nas bo obsodil? Nihče, ker je Kristus, tisti, ki je na križu umrl za naše grehe tisti, ki obsoja. Imamo odvetnika in sodnika za našega Odrešenika.

(c) Verniki so ponovno rojeni (prerojeni), ko začnejo verovati (Janez 3:3, Pismo Titu 3:5). Za kristjana bi izguba odrešenja pomenila, da bi moral biti od-prerojen. Sveto pismo ne daje dokazov, da je novo rojstvo lahko odvzeto. (d) Sveti Duh je stalno prisoten v vseh vernikih (Janez 14:17; Rimljanom 8:9) in krsti vse vernike v Kristusovo telo (1 Korinčanom 12:13). Za vernika bi ne-odrešenje pomenilo ločitev od Kristusovega telesa.

(e) Janez 3:15 pravi, da kdorkoli veruje v Kristusa bo imel „večno življenje.” Če verjameš v Kristusa danes in ti je podarjeno večno življenje, ampak ga izgubiš jutri, potem nikoli ni bilo večno. Zato, če izgubiš odrešenje, so obljube o večnem življenju v Svetem pismu v zmoti. (f) Za dokončen dokaz, mislim Sveto pismo govori zase, „Kajti prepričan sem: ne smrt ne življenje, ne angeli ne poglavarstva, ne sedanjost ne prihodnost, ne moči, ne visokost, ne globokost ne kakršna koli druga stvar nas ne bo mogla ločiti od Božje ljubezni v Jezusu Kristusu, našem Gospodu.”Zapomni si, isti Bog, ki te je odrešil, te bo varoval. Ko smo enkrat odrešeni, smo za vedno odrešeni. Naše Odrešenje je za večno varno!

EnglishPovratek na slovensko domačo stran

Enkrat odrešen za vedno odrešen?
Dajte to stran v skupno rabo: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries