settings icon
share icon
Vprašanje

Ali Bog ljubi satana?

Odgovor


Ne, Bog satana ne ljubi in tudi mi ga ne smemo. Bog ne more ljubiti ničesar, kar je zlo in nesveto; satan pa uteleša prav to. On je sovražnik (1 Peter 5,8), hudobni (Matej 6,13), oče laži in morilec (Janez 8,44), obtoževalec Božjega ljudstva (Razodetje 12,10), skušnjavec (1 Tesaloničanom 3,5), ošaben, hudoben in nasilen (Izaija 14,12–15), zvijačnež in hudobnež (Apostolska dela 13,10; Efežanom 6,11), tat (Luka 8,12) ter še marsikaj slabega. On je vse tisto, kar Bog sovraži. Satan je povsem predan sovraštvu do Boga. A sodba nad njim je dokončna, nepreklicno bo uničen. Razodetje 20 opisuje Božji načrt za satana, in v njem ni nikakršne ljubezni do satana.

Jezusova zapoved, naj ljubimo svoje sovražnike (Matej 5,44), se nanaša na medosebne odnose v tem svetu. Ljubimo Boga, zato ljubimo tudi ljudi (celo sovražnike), saj so ustvarjeni po njegovi podobi. Angeli niso ustvarjeni po njegovi podobi. Nikjer ni rečeno, da moramo ljubiti svete angele, kaj šele hudobne angele.

Satan je v vsem nasprotje Boga, ki ga ljubimo, zato satana ne moremo ljubiti. Če bi ljubili satana, bi morali sovražiti Boga, saj je svetost nasprotje greha.

Bog je že določil, da satanu ne bo odpuščeno; mi smo tisti, ki jim je Bog na križu izkazal požrtvovalno ljubezen. Ko je Bog ljubeče odkupil človeštvo, je satana »javno izpostavil« (Kološanom 2,15). Božja sodba nad satanom bo del velike Božje ljubezni do nas.

English


Povratek na slovensko domačo stran

Ali Bog ljubi satana?
Dajte to stran v skupno rabo: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries