settings icon
share icon
Vprašanje

Kaj pravi Sveto pismo o homoseksualnosti? Je homoseksualnost greh?

Odgovor


Sveto pismo nam konstantno govori, da je homoseksualnost greh (Genesis 19:1-13); Leviticus 18:22; Rimljanom 1:26-27; 1 Korinčanom 6:9). Rimljanom 1:26-27 specifično uči, da je homoseksualnost odrekanju Bogu in neposlušnost Boga. Ko oseba nadaljuje v grehu in neveri, nam Sveto pismo pravi, da Bog preda take še bolj zlobnim in pokvarjenim grehom, z namenom jim pokazati brezpomembnost in brezupnost življenja stran od Boga. 1 Korinčanom 6:9 trdi, da homoseksualni prestopniki ne bodo deležni božjega kraljestva.

Bog ne ustvari človeka s homoseksualnimi poželenji. Sveto pismo nam govori, da človek postane homoseksualec zaradi greha (Rimljanom 1:24-27), in konec koncev zaradi svoje odločitve. Človek je lahko rojen z večjo dovzetnostjo za homoseksualnost, kot so lahko rojeni z večjo nagnjenostjo k nasilju in drugim grehom. To ne opravičuje odločitve človeka, da greši, ko se predaja grešnim poželenjem. Če je človek rojen z večjo dovzetnostjo za jezo, bes, jim to daje pravico, da se predajajo temu. Seveda ne! Enako je s homoseksulanostjo.

Kakorkoli že, Sveto pismo ne opisuje homoseksualnosti kot večji greh od katerega drugega. Vsi grehi so žalitev Bogu. Homoseksualnost je le eden takšen zapisan v 1 Korinčanom 6:9-10, ki oddaljuje človeka od božjega kraljestva. Glede na Sveto pismo, Božje odpuščanje je na voljo tako homoseksualcem kot prešuštnikom, morilcem, tatovom, itd. Bog obljublja moč za zmago nad grehom, kar vključuje homoseksualnost, za vse tiste, ki verjamejo v Jezusa Kristusa in njegovo Odrešitev. (1 Korinčanom 6:11; 2 Korinčanom 5:17).

EnglishPovratek na slovensko domačo stran

Kaj pravi Sveto pismo o homoseksualnosti? Je homoseksualnost greh?
Dajte to stran v skupno rabo: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries