settings icon
share icon
Vprašanje

Ali Bog še vedno govori z nami tudi dandanes?

Odgovor


Sveto pismo večkrat beleži, da je Bog z glasom večkrat govoril ljudem (2 Mojzes 3,14; Jozue 1,1; Sodniki 6,18; 1 Samuel 3,11; 2 Samuel 2,1; Job 40,1; Izaija 7,3; Jeremija 1,7; Apostolska dela 8,26. 9,15 – in to je samo vzorec). V bistvu ni nobenega bibličnega razloga, zakaj Bog ne bi mogel danes z nami govoriti v zvoku. Prav tako ne smemo pozabiti, da so se dogodki, ko je Bog v Svetem pismu govoril, dogajali skozi 4000 let človeške zgodovine. Še vedno pa so dogodki, ko On glasno govori bolj izjema kot pravilo. Celo v svetopisemskih zapisih ni vedno ravno jasno, ali je Bog govoril glasno, po notranjem glasu ali po duševnem vtisu.

Seveda pa nam Bog tudi dandanes še vedno govori. Najbolj očitno nam govori skozi svojo Besedo (2 Timotej 3,16–17). Izaija nam v 55,11 pravi: "takó bo z mojo besedo, ki prihaja iz mojih ust: ne vrne se k meni brez uspeha, temveč bo storila, kar sem hotel in uspela v tem, za kar sem jo poslal." Sveto pismo je Božja beseda in je vse kar potrebujemo za to, da lahko spoznamo resnico, za to da vemo za odrešenje, da lahko živimo krščansko življenje. V drugem Petrovem pismu 1,3 je razglašeno: "Njegova [Božja] božanska moč nam je podarila vse, kar je potrebno za življenje in pravo pobožnost, prek spoznanja tistega, ki nas je poklical s svojo slavo in odličnostjo."

Bog nam prav tako lahko spregovori preko dogodkov. Lahko nas recimo vodi tako, da nam ureja naše okoliščine. Bog nam prav tako pomaga razločevati dobro od slabega v naših okoliščinah (1 Timotej 1,5; 1 Peter 3,16). Bog dela v to smer, da spravlja skupaj naše vesti in misli s svojimi (Rimljanom 12,2). Bog dovoli, da se v naših življenih zgodijo reči, skozi katere nas On vodi, nas spreminja in nam pomaga, da duhovno rastemo (Jakob 1,2–5; Hebrejcem 12,5–11). Prvo Petrovo pismo 1,6-7 nas opominja: "Bodite tega veseli, čeprav morate zdaj nekaj časa trpeti v raznih preizkušnjah, da bo preizkušenost vaše vere veljala več kakor zlato, ki je minljivo, pa se v ognju preizkuša, vam v hvalo, slavo in čast, ko se bo razodel Jezus Kristus."

Gotovo Bog časoma z glasom spregovori ljudem. Kljub temu pa je skrajno vprašljivo, da se to dogodi tako pogosto, kot ljudje trdijo, da se. In spet celo v Svetem pismu je govor Boga z glasom bolj izjema kot pravilo. Če kdorkoli trdi, da je Bog govoril z njim, je vedno vredno preveriti, kaj Sveto pismo pravi o takih rečeh. Če bi Bog dandanes govoril, bi bile Njegove besede v popolnem sožitju in strinjanju s Svetim pismom (2 Timotej 3,16–17). Bog ni nikoli v nesoglasju s seboj.

EnglishPovratek na slovensko domačo stran

Ali Bog še vedno govori z nami tudi dandanes?
Dajte to stran v skupno rabo: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries