settings icon
share icon
Întrebare

Cum pot birui sentimentele de respingere?

Răspuns


Cu toții suntem dispuși la dezamăgire și sentimente de respingere și acest lucru e adevărat mai ales în perioada care urmează după o relație ruptă. Însă ca credincioși născuți din nou, avem o resursă în Cuvântul lui Dumnezeu care poate aduce mângâiere și claritate în situația respectivă. Respingerea cuiva nu înseamnă că suntem de neiubit. Însă putem permite ca o respingere să determine felul în care ne simțim și ca acel simțământ să afecteze ideea de cine suntem sau putem alege să mergem mai departe pe baza unui lucru care durează mult mai mult.

Ce anume? Pentru credincioși, e vorba despre poziția noastră în Cristos. Când ne naștem din nou, suntem acceptați. „Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru, Isus Cristos, care ne-a binecuvântat cu tot felul de binecuvântări duhovnicești, în locurile cerești, în Cristos. În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinți și fără prihană înaintea Lui, după ce, în dragostea Lui, ne-a rânduit mai dinainte să fim înfiați prin Isus Cristos, după buna plăcere a voii Sale, spre lauda slavei harului Său, pe care ni l-a dat în Preaiubitul Lui.” (Efeseni 1.3-6)

Cu toate că nu merităm și nu o putem câștiga (Efeseni 2.8-9), Domnul Isus Cristos ne-a binecuvântat cu tot felul de binecuvântări spirituale și a făcut ca, prin El, să fim acceptați. Această acceptare e darul harului Său și transcende orice simțământ am avea, fiindcă se bazează pe realitatea Cuvântului lui Dumnezeu. Când ne însușim acest adevăr prin credință, el devine realitate în inima și în viața noastră.

Trăirea potrivit cu simțămintele noastre e dureroasă. Vom fi răniți și dezamăgiți, fiindcă trăim într-o lume căzută. Cum reacționăm la rănire și dezamăgire fie ne va întări în umblarea noastră cu Domnul, fie ne va face să umblăm răniți. Ambele rezultate sunt alegerea noastră. Dumnezeu face posibil pentru noi să trecem prin dezamăgirile vieții știind că purtarea Lui de grijă funcționează în dreptul nostru. Harul și mângâierea Lui ne sunt la dispoziție atunci când ne odihnim în El. Fiecare copil născut din nou al lui Dumnezeu are toate aceste lucruri asigurate și binecuvântări în Cristos, însă trebuie să alegem să le folosim. E ca și când am avea în bancă milioane de dolari și am alege să murim de foame, pentru că nu folosim banii să cumpărăm mâncare.

Ca credincioși, nu suntem definiți de eșecurile noastre din trecut sau de dezamăgire sau de respingerea altora. Suntem definiți ca copii ai lui Dumnezeu, născuți din nou la o viață nouă și înzestrați cu tot felul de binecuvântări spirituale și acceptați în Isus Cristos. Acesta este factorul definitoriu când e vorba despre trăirea în biruință. Putem fie să umblăm prin puterea noastră și prin ceea ce apostolul Pavel numește „carne”, fie putem umbla prin puterea Duhului Sfânt. E alegerea noastră. Dumnezeu ne-a pus la dispoziție o armură (Efeseni 6.11-18), însă ține de noi să ne îmbrăcăm cu ea prin credință.

Așadar, dacă ești copil al lui Dumnezeu, poți suferi dezamăgire în viața aceasta, dar ca copil al Împăratului, această respingere e o piedică neînsemnată. Poți alege să apelezi la moștenirea de copil al lui Dumnezeu și să mergi mai departe prin har. Iertarea acordată altora și ție însuți e un dar pe care îl poți oferi pentru că e darul care ți-a fost dat de Domnul Isus Cristos (Efeseni 4.32).

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Cum pot birui sentimentele de respingere?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries