settings icon
share icon
Întrebare

Vreau un copil, dar partenerul meu de căsnicie nu vrea. Ce facem?

Răspuns


Biblia spune că copiii sunt o binecuvântare. Psalmul 127.3 spune: „Iată, fiii sunt o moștenire de la Domnul, rodul pântecelui este o răsplată dată de El.” Lucrul acesta este contrar felului în care majoritatea lumii vede copiii – ca fiind un impediment și o povară. Copiii nu trebuie priviți ca o inconveniență.

Lipsa dorinței de a avea copii uneori provine din motive egoiste. Unii oameni nu vor copii pentru că vor să se concentreze asupra lor, asupra carierei și a banilor lor. Nu vor să fie „legați” sau să renunțe la mașini, case ori vacanțe scumpe. O altfel de atitudine este păcătoasă. Alții nu vor copii datorită fricii de a nu fi în stare să-i crească cu succes sau de a nu avea cele necesare pentru a-i crește corespunzător. Unii se tem de naștere în sine. Dumnezeu e suficient de mare încât să rezolve aceste temeri. În cazul altora, faptul că nu vor copii are de-a face cu răni din experiențe trecute dureroase. Dumnezeu poate aduce vindecare pentru aceste răni. Pentru alții, motivul pentru care nu doresc copii poate proveni din ceva cu totul diferit.

Fără să cunoaștem motivele pentru care nu se doresc copii, e dificil să stabilim dacă simțămintele sunt sau nu „greșite”. Există probleme de sănătate? Sunt probleme nerezolvate din copilărie? Aceste lucruri trebuie discutate între soți, și dacă este cazul, trebuie apelat la consiliere maritală creștină.

Creștini fiind, devotamentul nostru trebuie să fie în primul rând pentru Dumnezeu, care spune că copiii sunt o binecuvântare. După aceea, cea mai importantă relație e cea cu partenerul de căsnicie. Dacă pentru unul dintre soți e foarte important să aibă copii, lucrul acesta trebuie cu siguranță luat în considerare, cu o atitudine de respect și de supunere (vezi Efeseni 5.21-33). Practic vorbind, acesta este un subiect care trebuie discutat temeinic înainte de căsătorie.

Dacă ne dedicăm rugăciunii, citirii Bibliei și meditării, Dumnezeu va revela voia Lui, dacă Îl punem pe primul loc. Romani 12.2 afirmă: „Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită.”

EnglishÎnapoi la pagina de început în limba Română

Vreau un copil, dar partenerul meu de căsnicie nu vrea. Ce facem?
Împărtășeste acestă pagină: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries