settings icon
share icon
سوال

چگونه می توانم رابطه نزدیک تری با خدا داشته باشم؟

جواب


برقراری رابطه نزدیک تر با خداوند یک هدف شگفت انگیز است و نشان دهنده تولد دوباره قلب ما می باشد. کسانی که به عیسی مسیح ایمان آورده اند خواستار یک رابطه نزدیک تر با خدا هستند. باید این مطلب را نیز درک کنیم که ما در این زندگی هرگز آن اندازه که باید و یا می خواهیم به خدا نزدیک نخواهیم شد. دلیلش هم وجود گناه در زندگی ما می باشد. این عیب از جانب خدا نیست بلکه از طرف ما است، گناه مانند یک مانع بین ما و خدا قرار دارد و اجازه نمی دهد تا به طور کامل به او نزدیک شویم و با او معاشرت کنیم.

حتی پولس که نزدیک ترین رابطه ممکن با خدا در این زندگی را داشت، بازهم در جستجوی رابطه نزدیک تری بود. «بلی، همه چيز در مقابل نعمت شناخت خداوندم عيسی مسيح، بی‌ارزش است. بنابراين، همه را كنار گذاشته‌ام، چون برای من پشيزی ارزش ندارند، با اين هدف كه مسيح را داشته باشم، و با او يكی شوم، و ديگر برای نجات يافتن، بر كارهای خوب خودم و يا اطاعت از قوانين مذهبی تكيه نكنم، بلكه اعتمادم بر مسيح باشد؛ زيرا فقط از راه ايمان به مسيح است كه خدا ما را بی‌گناه به حساب می‌آورد» (فیلیپیان فصل 3 آیه های 8 تا 9). مهم نیست که در کجای رابطه خود با عیسی مسیح قرار داریم، مهم این است که همیشه می توانیم این رابطه را نزدیک تر و صمیمانه تر کنیم و همچنین تمام ابدیت فرصت خواهیم داشت تا این رابطه را بیشتر گسترش دهیم.

برای ایجاد رابطه نزدیک تر با خدا، پنج کار مهم می توانیم انجام دهیم:

اولین کاری که برای برقراری رابطه نزدیک تر با خدا می توانیم انجام دهیم این است که به اعتراف روزانه به گناهانمان نزد او عادت کنیم. اگر گناه مانعی بین ما و خدا می باشد، پس اعتراف می تواند این مانع را بردارد. او به ما قول داده که اگر به گناهان خود اعتراف کنیم ما را می بخشد (اول یوحنا فصل 1 آیه 9)، و بخشش چیزی است باعث احیای رابطه کم رنگ شده می شود. باید بدانیم که اعتراف فقط به زبان آوردن عبارت «خدایا من را به خاطر گناهم ببخش» نیست. بلکه یک پشیمانی عمیق قلبی در وجود کسانی است که گناه را توهین به خداوند پاک می دانند و اعتراف کسی است که می داند گناه او باعث مصلوب شدن عیسی مسیح شد. آن مامور وصول مالیات فریاد زد و اعتراف کرد، «خدایای به من گناهکار رحم کن» (لوقا فصل 18). داوود می گوید، «قربانی من اين قلب شكسته و اين روح توبه‌كار من است كه به تو تقديم می‌كنم؛ ای خداوند، می‌دانم كه اين هديهٔ مرا خوار نخواهی شمرد» (مزامیر فصل 51 آیه 17).

دومین کاری که باید برای برقراری رابطه نزدیک تر با خدا انجام دهیم این است که وقتی با ما صحبت می کند به او گوش دهیم. امروزه خیلی ها به دنبال آن هستند که صدای فیزیکی خدا را بشنوند اما پطرس به ما می گوید، «پس ملاحظه می‌كنيد كه ما آنچه را كه انبیا گفته‌اند، به چشم ديده و ثابت كرده‌ايم كه گفتار آنان حقيقت دارد. شما نيز اگر به نوشته‌های ايشان با دقت بيشتری توجه نماييد، كار بسيار خوبی می‌كنيد. زيرا كلام ايشان همچون نور بر همهٔ زوايای تاريک می‌تابد و نكات مبهم و دشوار را برای ما روشن می‌سازد. با مطالعه و دقت در كلام ايشان، نور در وجودتان طلوع خواهد كرد و مسيح، اين «ستارهٔ صبح» در قلبتان خواهد درخشيد» (دوم پطرس فصل 1 آیه 19). کتاب مقدس همان نوری است که نکات مبهم را برای ما روشن می کند. با خواندن کتاب مقدس در واقع صدای خدا را می شنویم. از طریق کلام الهام شده خداوند است که برای انجام هر کار خوبی مجهز می شویم (دوم تیموتائوس فصل 3 آیه های 16 تا 17). پس اگر می خواهیم به او نزدیک تر شویم باید کلام او را به طور منظم مطالعه کنیم. با مطالعه کتاب مقدس به صدای خداوند گوش می دهیم که از طریق روح القدس کلام خود را برای ما روشن می سازد و با ما صحبت می کند.

سومین کاری که برای برقراری رابطه نزدیک تر با او باید انجام دهیم، دعا کردن است. خواندن کتاب مقدس گوش دادن به صحبت های خداوند است، و دعا کردن آن را کامل می کند. انجیل به ما نشان می دهد که عیسی مسیح بیشتر اوقات در تنهایی دعا می کرده است. دعا کردن فقط بیان خواسته های ما از خداوند نیست. به نمونه دعایی که عیسی مسیح در متی فصل 6 آیه های 9 تا 13 به شاگردان خود آموزش می دهد توجه کنید. سه دعای اول، خداوند را مستقیما مورد خطاب قرار می دهد (نام تو مقدس باد، پادشاهی تو برقرار گردد، خواست تو اجرا شود). سه دعای آخر درخواست های ما از خداوند است (نان روزانه ما را به ما ارزانی ده، خطاهای ما را ببخش، ما را از وسوسه دور نگه دار). کاری دیگری که برای زنده نگه داشتن زندگی دعا محور خود باید انجام دهیم خواندن کتاب مزامیر است. بسیاری از دعاهای مزامیر خواسته های بسیار عمیق قلبی از خداوند است. در مزامیر تحسین، توبه، سپاسگزاری و خواهش از خداوند را در یک شکل الهام شده الهی می بینیم.

چهارمین کاری که برای برقراری این رابطه نزدیک می توانیم انجام دهیم، پیدا کردن جمعی از ایمانداران است که بتوانیم با آنها عبادت کنیم. این یک بخش بسیار مهم در رشد روحانی است. در بسیاری از مواقع ما با این طرز فکر به کلیسا نزدیک می شویم که «چه چیزی از آن نصیب ما می شود؟». به ندرت قلب و ذهن خود را آماده عبادت می کنیم. مزامیر فراخوان های زیادی از طرف خداوند به ما نشان می دهد که در آنها بندگان خود را به سوی خود و عبادت دعوت کرده است (به عنوان مثال، مزامیر فصل 95 آیه های 1 تا 2).خداوند از ما دعوت می کند، به ما دستور می دهد تا برای عبادت به حضور او برویم. ما چگونه می توانیم دعوت او را بدون پاسخ بگذاریم؟ شرکت منظم در کلیسا به ما این فرصت را می دهد که به حضور خداوند برویم و او را عبادت کنیم. همچنین این فرصت را نیز به ما می دهد تا با دیگر فرزندان خداوند معاشرت کنیم. نتیجه حضور در کلیسا و معاشرت با فرزندان خداوند چیزی جز نزدیک تر شدن به او نیست.

در نهایت، یک رابطه نزدیک با خدا بر پایه یک زندگی مطیع ساخته می شود. عیسی مسیح به شاگردانش گفت، «اگر مرا دوست دارید به دستوراتم عمل کنید» (یوحنا فصل 14 آیه 23). یعقوب به ما می گوید که باید از خدا اطاعت کنیم و در برابر شیطان مقاومت کنیم. در این صورت به خدا نزدیک می شویم و او نیز به ما نزدیک تر می شود (یعقوب فصل 4 آیه های 7 تا 8). پولس در رومیان فصل 12 آیه 1 به ما می گوید، «ای ايمانداران عزيز، در مقابل اين لطف و رحمت خدا، التماس می‌كنم كه بدنهای خود را مانند قربانی زنده و مقدس به او تقديم كنيد، زيرا اين است قربانی كه مورد پسند اوست. شايسته است او را اينچنين عبادت و خدمت كنيد». باید به خاطر بسپاریم که این توصیه های کتاب مقدس مبنی بر اطاعت از خدا زمانی برای ما کاربرد دارند که هدیه نجات او را دریافت کنیم . ما با اطاعت کردن، نجات و رستگاری را دریافت نمی کنیم بلکه اطاعت راهی است که توسط آن، عشق و قدردانی خود نسبت به خداوند را نشان می دهیم.

بنابراین با اعتراف به گناه، مطالعه کتاب مقدس، دعا، شرکت منظم در کلیسا و مطیع بودن می توانیم رابطه نزدیک تری با خداوند برقرار کنیم. این موضوع با وجود اینکه نباید ساده گرفته شود، اما بسیار ساده و روشن است. به این مطالب توجه کنیم: چگونه با انسان ها رابطه نزدیک برقرار می کنیم؟ با آنها گفتگو می کنیم، قلب خود را برای آنها باز می کنیم، و به آنها گوش می دهیم. وقتی اشتباه می کنیم به آن پی می بریم و طلب بخشش می کنیم. با آنها خوب رفتار می کنیم و از خواسته های خود برای آنها چشم پوشی می کنیم. رابطه ما با پدر آسمانی نیز به همین شکل است.

English



بازگشت به خانۀ فارسی

چگونه می توانم رابطه نزدیک تری با خدا داشته باشم؟
Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon این صفحه را به اشتراک بگذار:
© Copyright Got Questions Ministries