settings icon
share icon
سوال

کتاب مقدس درباره سخن چینی چه می گوید؟

جواب


کلمه عبری که در عهد قدیم «سخن چینی» ترجمه شده است به معنای «کسی است که رازها را بر ملا می کند، کسی که دو بهم زنی و شایعه پردازی می کند». سخن چین شخصی است که اطلاعات محرمانه ای درباره افراد دارد و اطلاعات شخصی افراد را برای کسانی فاش می کند که ربطی به آنها ندارد. وجه تمایز سخن چینی و به اشتراک گذاشتن اطلاعات در دو مورد زیر است:

1) نیت. کار سخن چین این است که با بد جلوه دادن دیگران، موقعیت خودش را بالا ببرد و خود را مانند گنجینه اطلاعات نشان دهد.

2) نوع اطلاعاتی که فاش می کند. سخن چین درباره عیب و ناکامی دیگران صحبت می کند، و درباره جزییات خجالت آور زندگی دیگران بدون اطلاع و اجازه آنها صحبت می کند.

پولس در کتاب رومیان طبیعت گناه آلود و بی قانون بشر را آشکار می کند و بیان می کند که خدا چطور خشم خود را بر کسانی که قوانین او را رد کردند اعمال کرده است. از آنجاییکه آنها از دستورات و رهنمودهای خدا روی گردانده اند، آنها را در طبیعت گناه آلوده شان رها کرده است. فهرست گناهان شامل سخن چینان و افترا زنان نیز می شود (رومیان فصل 1 آیه های 29-32). ما از این آیات در می یابیم که گناه سخن چینی چقدر جدی است و خصوصیت کسانی است که زیر خشم خدا قرار دارند.

گروه دیگری که غرق در سخن چینی بوده اند (و هنوز هم امروزه هستند)، بیوه زنان هستند. پولس به بیوه زنان هشدار می دهد که سرگرم سخن چینی و بیهودگی نباشند. این زنان به عنوان کسانی توصیف شده اند که «ممكن است به بيكاری و تنبلی عادت كند، و خانه به خانه بگردد و در مورد اين و آن به بدگويی بپردازد و در كار ديگران فضولی كرده، بيهوده‌گويی نمايد» (اول تیموتائوس فصل 5 آیه های 12-13). از آنجاییکه زنان تمایل دارند وقت زیادی را در خانه های دیگران سپری کنند و نزدیک با زنان دیگر کار کنند، چیزهایی را می شنوند و مشاهده می کنند که می تواند تحریف شود، خصوصاً وقتی که چندین بار تکرار شده باشد. پولس بیان می کند که بیوه زنان از این خانه به آن خانه می روند و بدنبال چیزی می گردند که بیکاری خود را پر کند. دستهای بیکار، کارگاه شیطان است، و خدا هشدار می دهد که اجازه ندهیم بیکاری وارد زندگی مان شود. «آدم سخن‌چين رازها را فاش می‌كند، پس با چنين شخصی معاشرت نكن» (امثال فصل 20 آیه 19).

زنان قطعاً تنها کسانی نیستند که مرتکب سخن چینی شده اند. هر کسی می تواند به سادگی، با تکرار چیزی که به صورت محرمانه گفته شده است مرتکب سخن چینی شود. کتاب امثال فهرست بلندی از آیاتی دارد که خطرات سخن چینی و صدمات بالقوه ای را که در نتیجه ی آن به بار می آید پوشش می دهد. «كسی كه در بارۀ ديگران با تحقير صحبت می‌كند آدم نادانی است. آدم عاقل جلو زبان خود را می‌گيرد. خبرچين هر جا می‌رود اسرار ديگران را فاش می‌كند، ولی شخص امين، اسرار را در دل خود مخفی نگه می‌دارد» (امثال فصل 11 آیه های 12-13).

کتاب مقدس به ما می گوید: «شخص بدانديش نزاع به پا می‌كند و آدم سخن چين بهترين دوستان را از هم جدا می‌نمايد» (امثال فصل 16 آیه 28). خیلی از دوستی ها بخاطر سوء تفاهمی که از سخن چینی شروع میشود خراب شده است. کسانیکه مشغول این کار می شوند کاری بجز تحریک مشکل و ایجاد خشم، تلخی، و رنج در میان دوستان نمی کنند. متاسفانه، برخی از افراد از این آب گل آلود ماهی می گیرند و به دنبال فرصتهایی می گردند تا دیگران را تخریب کنند. و وقتی با چنین افرادی رو در رو می شوید، ادعاها را انکار می کنند و با دلیل تراشی و بهانه آوردن پاسخ می دهند. بجای پذیرش کار اشتباهشان، دیگری را مقصر می دانند یا تلاش می کنند که از جدیت گناه بکاهند. «سخنان احمق چون دامی است كه او را به هلاكت می‌كشاند. حرفهای آدم سخن‌چين مانند لقمه‌های لذيذی است كه با لذت بلعيده می‌شود» (امثال فصل 18 آیه های 7-8).

کسانی که جلوی زبان خودشان را می گیرند، خودشان را از بلا و مصیبت حفظ می کنند (امثال فصل 21 آیه 32). پس ما باید زبان خود را مهار کنیم و از عمل گناه آلود سخن چینی دوری کنیم. اگر ما امیال طبیعی مان را تسلیم خداوند کنیم، او به ما کمک خواهد کرد که پاک و پارسا بمانیم. باشد که همه ما از تعالیم کتاب مقدس در خصوص سخن چینی پیروی کنیم، بدین صورت که دهانمان را بسته نگاه داریم، مگر جایی که ضروری است و بجاست که سخن بگوییم.

English



بازگشت به خانۀ فارسی

کتاب مقدس درباره سخن چینی چه می گوید؟
Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon این صفحه را به اشتراک بگذار:
© Copyright Got Questions Ministries