settings icon
share icon
سوال

نیقودیموس چه کسی بود؟

جواب


همه آن چیزی که درباره نیقودیموس می دانیم در کتاب یوحنا ثبت شده است، فصل 3 آیه اول این کتاب او را یک فریسی عنوان می کند. فریسیان گروهی از یهودیان بودند که قوانین عهد قدیم را مو به مو اجرا می کردند و در مورد آن بسیار سخت گیر بودند و اغلب با عیسی مسیح مخالفت می کردند. عیسی مسیح به شدت قانون گرایی (تعصب در اجرای مو به موی قوانین عهد قدیم برای نجات) را محکوم می کرد (نگاه کنید به متی فصل 23). شائول طرسوسی (که بعدا پولس رسول شد) نیز یک فریسی بود (فیلیپیان فصل 3 آیه 5).

یوحنا فصل 3 آیه 1 نیقودیموس را به عنوان یکی از رهبران یهودی معرفی می کند. او بر اساس یوحنا فصل 7 آیه های 50-51 عضو شورای یهود (سنهدرین) بود، این شورا یهودیان را رهبری می کرد. هر یک از شهرهای اسرائیل یک شورا یا همان سنهدرین داشت که به عنوان دادگاه عمومی عمل می کرد. در زمان عیسی مسیح و تحت حاکمیت رومیان، به یهودیان اجازه خودگردانی داده شده بود، سنهدرین مرکزی در اورشلیم قرار داشت، دادگاه عالی به موضوعات مرتبط به قوانین یهودی و دین می پرداخت. همین شورا عیسی مسیح را محکوم کرد. بر اساس قوانین روم، صدور حکم اعدام توسط این شورا خارج از قدرت قانونی این دادگاه بود، بنابراین آنها پیلاطوس را برای صدور این حکم ترغیب کردند. ظاهرا نیقودیموس این شورا در اورشلیم بوده است.

یوحنا می گوید نیفقودیموس به صورت شبانه با عیسی مسیح دیدار کرده است، بسیاری بر این باورند که علت ملاقات شبانه ترس و شرم او (از یهودیان) برای ملاقات با مسیح در روز روشن بود. البته کتاب مقدس دلیل ملاقات شبانه را برای ما روشن نمی کند؛ این موضوع دلایل دیگری هم می توانسته باشد. نیقودیموس از مسیح بازپرسی کرد. او به عنوان یکی از سران یهودی شورا وظیفه داشت که درباره معلمان یا چهره های عمومی که ممکن بود مردم را گمراه کنند تحقیق و بررسی کند.

عیسی مسیح در گفتگو با او بلافاصله این حقیقت را به او می گوید که باید دوباره متولد شد (یوحنا فصل 3 آیه 3). عیسی مسیح ناباوری او را سرزنش کرد برای اینکه او به عنوان یک رهبر یهودی باید از این موضوع اطلاع میداشت (یوحنا فصل 3 آیه 10). عیسی مسیح به او توضیحات بیشتری می دهد و در این مکالمه است که یکی از معروف ترین و محبوب ترین آیه های کتاب مقدس (یوحنا فصل 3 آیه 16) عنوان می شود.

بار دوم نیقودیموس را در مقام رسمی خود در شورای سنهدرین و تصمیم در مورد عیسی مسیح می بینیم. برخی از فریسیان و کاهنان، نگهبانان معبد را برای دستگیری عیسی مسیح روانه می کنند اما آنها نتوانستند او را بازداشت کنند و دست خالی بازگشتند (نگاه کنید به یوحنا فصل 7 آیه های 32-52). فریسیان آنها را سرزنش کردند، در این زمان بود که نیقودیموس می گوید تا زمانی که مستقیما با عیسی مسیح صحبت نشود، نمی توان او را رد یا محاکمه کرد: «آيا شريعت به ما اجازه می‌دهد كسی را بدون محاكمه محكوم كنيم؟» (یوحنا فصل 7 آیه 51). با این وجود، بقیه اعضای شورا با بی ادبی پیشنهاد نیقودیموس را رد کردند، به نظر می رسد آنها تصمیم خود درباره مسیح را گرفته بودند.

از نیقودیموس برای آخرین بار در یوحنا فصل 19 پس از مصلوب شدن مسیح یاد می شود. نیقودیموس و یوسف (اهل رامه) در دفن جسد مسیح کمک می کند. یوسف در انجیل متی به عنوان یک مرد ثروتمند و در مرقس فصل 15 آیه 43 یکی از اعضای شورای یهود معرفی می شود. یوسف مرد خداشناسی بود و با تصمیمات شورا در مورد عیسی مسیح مخالف بود (لوقا فصل 23 آیه های 50-51). یوحنا فصل 19 آیه 38 یوسف را یکی از شاگردان مسیح توصیف می کند، البته این شاگردی به دلیل ترس از یهودیان به شکل مخفیانه بود. یوسف از پیلاطوس درخواست کرد که جسد مسیح را به او تحویل دهد. نیقودیموس سی کیلو مواد خوشبو برای جسد می آورد و به یوسف در پوشاندن جسد و قرار دادن در مقبره کمک می کند. مقدار عطر و مواد خوشبویی که نیقودیموس آورده بود نشان دهنده ثروت او و احترام زیاد او برای مسیح بود.

گزارش مختصر انجیل یوحنا از نیقودیموس سوالات زیادی را در مورد او بی جواب می گذارند. آیا او یک ایماندار بود؟ پس از رستاخیز مسیح چه کرد؟ کتاب مقدس و منابع خارج از کتاب مقدس به این سوال ها جوابی نداده اند. به نظر می رسد که نیقودیموس هم مانند یوسف شاگرد مسیح بود اما هنوز شهامت علنی کردن ایمان خود را پیدا نکرده بود. شاید آخرین اقدامی که از نیقودیموس ثبت شده شهادت ایمانی او باشد – گرچه به ما گفته نشده که تا چه اندازه علنی بوده است. او در انجیل یوحنا به عنوان یک چهره مطلوب معرفی می شود، این مطلب نشان دهنده واقعی بودن ایمان اوست.

English



بازگشت به خانۀ فارسی

نیقودیموس چه کسی بود؟
Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon این صفحه را به اشتراک بگذار:
© Copyright Got Questions Ministries