settings icon
share icon
Запитання

Як я можу навчитися довіряти Богові?

Відповідь


Ми не можемо довіряти комусь, кого не знаємо. Коли хтось говорить: «Довірся мені!», є два варіанти відповіді. Ми або скажемо: «Так, я довірюсь тобі», або: «Чому я повинен тобі довіряти?». Щодо Бога, то довіра до Нього виникає природно, коли ми розуміємо, чому нам слід це робити.

Головна причина, чому ми маємо довіряти Богові, полягає в тому, що Він гідний нашої довіри. На відміну від людей, Він ніколи не обманює і не залишає Свої обіцянки невиконаними. «Бог не чоловік, щоб неправду казати, і Він не син людський, щоб Йому жалкувати. Чи ж Він був сказав – і не зробить, чи ж Він говорив – та й не виконає?» (Числа 23:19; див. також Псалом 88:35). Він здатний здійснити те, що запланував. В Ісаї 14:24 написано: «Присягав був Господь Саваот та казав: Поправді, – як мислив собі Я, так станеться». Крім того, Його плани досконалі, святі й праведні, і Він усе обертає на благо тим, хто любить Його та «покликаний Його постановою» (Римлянам 8:28). Якщо ми докладатимемо всіх зусиль, аби пізнати Бога через Його Слово, то побачимо, що Він достойний нашої довіри, і вона буде зростати з кожним днем. Знати Його – означає довіряти Йому.

Ми можемо навчитися довіряти Богові, коли бачимо у своєму житті та житті інших людей, наскільки Він надійний. У 1 Царів 8:56 ми читаємо: «Благословенний Господь, що дав мир Своєму народові, Ізраїлеві, усе, як обіцяв був, – не відпало ані одне слово зо всіх Його добрих слів, які Він говорив був через раба Свого Мойсея». Божі обітниці записані в Його Слові, щоб усі могли переконатися в їх виконанні. Історичні документи підтверджують ці події та свідчать про Божу вірність Своєму народові. Кожен християнин може особисто засвідчити це, тому що ми бачимо, як Він діє в нашому житті і виконує обітниці – спасти наші душі й використовувати нас для Своїх цілей (Ефесянам 2:8-10), а також утішити нас миром, який перевершує всяке розуміння, коли ми виконуємо те, що Він запланував для нас (Филип’янам 4:6-7; Євреям 12:1). Що більше ми відчуваємо Його благодать, вірність і доброту, то більше довіряємо Йому (Псалом 99:5; Ісаї 25:1).

Ще одна причина довіряти Богові полягає в тому, що, насправді, ми не маємо жодної розумної альтернативи. Чи варто нам вірити в себе або інших людей, які є гріховними, непередбачуваними, ненадійними, позбавленими істинної мудрості і часто приймають неправильні рішення під впливом емоцій? Чи ж нам слід довіряти премудрому, всезнаючому, всемогутньому, милостивому, милосердному, люблячому Богові, Який бажає нам добра? Вибір очевидний, але ми не зможемо довіряти Богові, якщо не пізнаємо Його. Як уже було сказано, ми не можемо довіритись комусь, кого не знаємо, але щодо Бога це легко виправити. Він зробив усе, щоб ми могли з легкістю пізнати Його. Усе, що нам потрібно знати про Нього, Він відкрив у Біблії, Його святому Слові до Свого народу. А знати Бога – означає довіряти Йому!

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Як я можу навчитися довіряти Богові?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries