settings icon
share icon
Запитання

Якщо християнин скоїв самогубство, чи буде він спасенний?

Відповідь


Дуже сумно, що деякі християни вдаються до самогубства. Трагедію посилює хибне вчення про те, що це автоматично відправляє людину в пекло. Багато хто вважає, що віруючий, який скоїв самогубство, не буде спасенний. Біблія не підтримує це вчення.

Святе Письмо навчає, що з тієї миті, коли ми істинно повірили в Христа, нам гарантоване вічне життя (Івана 3:16). Християни можуть бути впевнені, без жодних сумнівів, що вони мають вічне життя (1 Івана 5:13). Ніщо не може відлучити віруючого від Божої любові (Римлянам 8:38-39), навіть сам віруючий, який скоїв самогубство, – це не може скасувати Божу любов до нас. Ісус помер за всі наші гріхи, і коли істинний християнин під час духовної атаки чи слабкості вдається до самогубства, його гріх так само покривається кров'ю Христа.

Згідно з Біблією, самогубство не визначає нашу вічну долю. Якщо неспасенна людина чинить суїцид, то вона лише «прискорює» свій шлях у пекло. Однак вона опиниться там за відмову від спасіння через віру у Христа, а не через самогубство (див. Івана 3:18). Слід також зазначити, що ніхто не знає, що відбувається в душі людини у ту мить, коли вона помирає. Деякі люди навертаються та приймають Христа перед самою смертю. Можливо, що в останню секунду серце самогубця змінилося і він благав Бога про милість. Нам слід залишити суд для Господа (1 Самуїла 16:7).

Самогубство віруючого свідчить про те, що кожний може стикнутися із відчаєм і що наш ворог – сатана – «душогуб споконвіку» (Івана 8:44). Самогубство було і залишається серйозним гріхом проти Бога. Святе Письмо каже, що це – це вбивство; воно завжди є гріхом. Християни покликані присвятити своє життя Богові, і вирішувати, коли це життя має закінчитися, може лише Він.

Нехай Господь дарує благодать і перспективу псалмоспівця кожному, хто зараз стикається із випробуваннями: «Чого, душе моя, ти сумуєш, і чого ти в мені непокоїшся? Май надію на Бога, бо я Йому буду ще дякувати за спасіння Його, мого Бога!» (Псалом 42:5).

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Якщо християнин скоїв самогубство, чи буде він спасенний?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries