settings icon
share icon
Запитання

Як я можу ділитися своїм християнським свідченням?

Відповідь


Ефективне свідчення передає ваш власний досвід та Євангеліє Христа, щоб інша людина могла отримати інформацію про процес спасіння.

1. Спочатку запишіть подробиці того, як ви повірили у Христа як свого Спасителя. Допомогти вам можуть наступні питання:
а) Хто розповів мені про Христа?
б) Які події привели мене до віри у Христа?
в) Коли я повірив у Нього?
г) Де я був у той момент?
ґ) Як віра у Христа стала для мене благословенням?

2. Потім сформуйте це у вигляді історії. Постарайтеся бути максимально лаконічними. Намагайтеся, щоб тривалість вашого свідчення дозволяла ефективно поділитися ним за три хвилини або менше.

3. Включіть у своє свідчення відповідні вірші зі Святого Письма. Пам'ятайте, що лише Біблія має авторитет, бо вона – Боже Слово. Наприклад, у своєму свідченні ви можете поділитися тим, що усвідомили відокремлення від Бога через свій гріх (Римлянам 3:23) і те, що проведете вічність без Нього, якщо не отримаєте прощення (Римлянам 6:23); що ви зрозуміли, що Бог послав Свого єдиного досконалого Сина Ісуса померти за вас (Римлянам 5:8), і зрештою отримали прощення, повіривши в те, що Він заплатив за ваші гріхи (Дії 16:31).

Для прикладу нижче наводиться свідчення автора цієї статті про те, як він повірив у Христа:

«Хоча в дитинстві та підлітковому віці я три або чотири рази розмовляв із пастором про те, як можна потрапити на небеса після смерті, я не розумів суті Євангелія Христа до двадцяти з лишнім років. Деякий час я читав Біблію, слухав виступи кількох хороших проповідників та обговорював почуте зі своїми колегами-християнами. Завдяки цьому я усвідомив, що був грішником, який живе без Бога і заслуговує на вічне відокремлення від Нього. Це основувалось на тексті з послання до Римлян 3:23: «Бо всі згрішили, і позбавлені Божої слави» та 6:23: «Бо заплата за гріх – смерть». Я також зрозумів, що Бог любить мене настільки, що послав Свого Сина Ісуса, Який спеціально прийшов на землю, аби померти за мої гріхи (а також за гріхи всього світу) і подарувати мені прощення (Римлянам 5:8; Івана 3:16).

Зрештою я зрозумів, що не можу бути достатньо хорошим або заслужити вічність на небесах. У посланні до Римлян 3:10 написано, що ніхто не є праведним, а в Ефесянам 2:8-10 – що спасіння є Божим даром, а не чимось заслуженим, і що воно отримується лише через віру, тобто треба просто повірити в смерть, поховання й воскресіння Христа як плату за мої гріхи. Після того, як я зрозумів ці істини, я також отримав упевненість у тому, що раз я не можу заслужити на власне спасіння, то і втратити його не можу, оскільки воно є Божим даром.

Я відчув величезне полегшення, коли дізнався, що прощений і що Господь – на моєму боці та бажає мені найкращого. Від початку мого життя з Христом Він силою Святого Духа, що перебуває в моєму серці, продовжував освячувати мене через Своє Слово та діяльність. Ви також можете отримати це прощення та впевненість від Бога, які маю я, коли повірите, що Ісус може простити ваші гріхи».

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Як я можу ділитися своїм християнським свідченням?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries