settings icon
share icon
Запитання

Що означає перебувати в Божій присутності?

Відповідь


Адам і Єва до гріхопадіння мали можливість перебувати в особистій присутності Бога (Буття 3:8). З того часу наш гріх перешкоджає цьому (Вихід 33:20). Таку можливість мають лише святі, безгрішні ангели (Луки 1:19). Але Господь присутній серед християн через Святого Духа, що перебуває в них; це можливо лише через віру в Господа Ісуса Христа (Івана 14:16-17, 23; 15:4; 1 Коринтянам 2:10-16; Ефесянам 1:13-14).

Ми знаємо про цю присутність з Його Слова. Петро пише: «Але ви вибраний рід, священство царське, народ святий, люд власности Божої, щоб звіщали чесноти Того, Хто покликав вас із темряви до дивного світла Свого» (1 Петра 2:9). Зверніть увагу на те, що апостол називає нас обраним народом, Божою власністю. Якщо ми належимо Йому, то хіба Він не перебуватиме серед нас? Ми ніколи не втрачаємо реальності Його присутності, незалежно від того, наскільки сильно завинили перед Ним; ми ніколи не грішимо настільки, щоб утратити своє спасіння; ми ніколи не заглиблюємось у гріх настільки, щоб утратити Святого Духа. Ми можемо гнівити Господа своїм гріхом, але справжні віруючі ніколи не втрачають присутності Святого Духа. Однак, хоча ми ніколи не втратимо реальності Божої присутності, ми можемо втратити «відчуття» Його присутності.

Кожне Боже дитя час від часу стикається із цим відчуттям втрати Його присутності. Будь-який віруючий знає, що бувають часи духовної убогості, коли, можливо, Господь вирішує перевірити нашу віру. Але ж хіба Він не випробовує нас вогнем скорботи, щоб ми змогли стати чистішими (Йова 23:10; 1 Петра 1:7)?

Практичний результат перебування в Божій присутності – це радість! Багато християн виглядають похмурими та сумними, тому що не відчувають Його присутності. Стосунки з Господом приносять радість тим, хто ходить із Ним у послуху та вірі. І радість від спілкування, яку дає покора та довіра Богові, – це не швидкоплинне почуття. Воно підтримує нас, особливо під час випробувань, «бо радість у Господі – це ваша сила!» (Неемії 8:10). Яків, брат Господа, пише: «Майте, брати мої, повну радість, коли впадаєте в усілякі випробовування» (Якова 1:2). Випробування зміцнюють віру та розвивають терпеливість і стійкість. Коли ми вистоюємо у випробуваннях, доводячи собі й іншим реальність своєї віри, то наше відчуття Божої присутності зростає так само, як і наша радість.

Давид говорить про радість, яку може відчути тільки праведник (Псалом 15:11), – радість, що є лише передчуттям набагато більшої та вічної радості, коли ми зможемо безпосередньо перебувати з Господом у майбутній славі.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що означає перебувати в Божій присутності?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries