settings icon
share icon
Запитання

Як нам слід молитися за невіруючих?

Відповідь


Ми можемо навчитись молитися за невіруючих, наслідуючи приклад Ісуса. 17-й розділ Євангелія від Івана є найдовшою записаною молитвою Христа й демонструє нам, як Він молився. У 3-му вірші сказано: «Вічне життя є те, щоби знали Тебе, єдиного істинного Бога, і Того, Кого Ти послав, – Ісуса Христа» (тут і далі – Сучасний переклад Українського Біблійного Товариства). Він молився про те, щоб люди пізнали Бога Отця. І шлях, за допомогою якого вони можуть пізнати Господа, пролягає через Його Сина, Ісуса (Івана 14:6; 3:15-18). Якщо таким було бажання Христа, то, молячись схожим чином, ми можемо бути певні, що молимося правильно. Будь-яка молитва, що відповідає Божій волі, є ефективною молитвою (1 Івана 5:14; Якова 5:16).

Текст у 2 Петра 3:9 також показує нам Боже ставлення до невіруючих. Тут написано: «Не бариться Господь з обітницею, хоч це деякі вважають за зволікання, але є довготерпеливий до нас, не бажаючи, аби хтось загинув, а щоб усі прийшли до каяття». Бог не бажає, щоб хтось провів вічність без Нього (Римлянам 6:23). Коли ми молимося про покаяння в житті невіруючих, це відповідає Його волі. Ми також можемо молитися про можливість бути «інструментами» Христа, щоб люди могли пізнати Його доброту через нас (Галатам 6:10; Колосянам 4:5; Ефесянам 5:15-16). І, як це робили апостоли, ми можемо молитися про сміливість у використанні можливостей, що відкриває перед нами Господь (Дії 4:13, 29; Ефесянам 6:19).

Ми також можемо молитися Богові про створення обставин, необхідних для того, щоб навернути вперті серця до каяття. У Псалмі 119:67 сказано: «Поки я ще не був упокорений, я помилявся, тепер же дотримуюсь Твого слова». Часто для того, щоб привести нас до Ісуса, потрібні болісні обставини. Коли ми молимося за своїх близьких, які не знають Його, виникає спокуса просити в Господа про їх захист та благословення. Проте іноді необхідно молитися про зворотне – щоб, якщо потрібно, зруйнувати владу, яку має над їхнім життям поклоніння іншим «богам». Комфорт, матеріалізм, хтивість і залежності – це хибні боги, що тримають невіруючих у рабстві. Молитва про виконання Божої волі може вимагати, щоб ми просили Його позбавити цих людей захисту й комфорту, аби привести їх туди, де вони шукатимуть Господа. Для наших неспасенних близьких немає нічого важливішого за пошук і пізнання Бога.

Молитва за інших людей приємна Господу (1 Тимофію 2:1-4). Це один зі способів виявити любов до ближніх (1 Івана 4:7). Навіть коли ми не впевнені в тому, як молитися, ми можемо покластися на обітницю в Римлянам 8:26. Бог знає, що ми не завжди розуміємо, про що та як молитися. Тому Він послав Святого Духа, щоб заступатися за нас і доносити бажання наших сердець до престолу на небесах.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Як нам слід молитися за невіруючих?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries