settings icon
share icon
Запитання

Чи можна багаторазово молитися про одне і те ж саме?

Відповідь


В Євангелії від Луки 18:1-7 написано: «І Він розповів їм і притчу про те, що треба молитися завжди, і не занепадати духом, говорячи: «У місті якомусь суддя був один, що Бога не боявся, і людей не соромився. У тому ж місті вдова перебувала, що до нього ходила й казала: «Оборони мене від мого супротивника!» Але він довгий час не хотів. А згодом сказав сам до себе: «Хоч і Бога я не боюся, і людей не соромлюся, але через те, що вдовиця оця докучає мені, то візьму в оборону її, щоб вона без кінця не ходила, і не докучала мені». І промовив Господь: «Чи чуєте, що говорить суддя цей неправедний? А чи ж Бог в оборону не візьме обраних Своїх, що голосять до Нього день і ніч, хоч і бариться Він щодо них?».

А в Луки 11:5-13 говориться: «І сказав Він до них: «Хто з вас матиме приятеля, і піде до нього опівночі, і скаже йому: «Позич мені, друже, три хліби, бо прийшов із дороги до мене мій приятель, я ж не маю, що дати йому». А той із середини у відповідь скаже: «Не роби мені клопоту, – уже замкнені двері, і мої діти зо мною на ліжкові. Не можу я встати та дати тобі». Кажу вам: коли він не встане, і не дасть ради дружби йому, то за докучання його він устане та й дасть йому, скільки той потребує. І Я вам кажу: просіть, – і буде вам дано, шукайте – і знайдете, стукайте – і відчинять вам! Бо кожен, хто просить – одержує, хто шукає – знаходить, а тому, хто стукає – відчинять. І котрий з вас, батьків, як син хліба проситиме, подасть йому каменя? Або, як проситиме риби, замість риби подасть йому гадину? Або, як яйця він проситиме, дасть йому скорпіона? Отож, коли ви, бувши злі, потрапите добрі дари своїм дітям давати, – скільки ж більше Небесний Отець подасть Духа Святого всім тим, хто проситиме в Нього?».

Обидва ці тексти закликають нас молитися – і продовжувати молитися! Немає нічого поганого у багаторазових проханнях про одне й теж саме. Якщо це узгоджується з Божою волею (1 Івана 5:14-15), продовжуйте до тих пір, поки Він не виконає ваше прохання або ж не забере бажання із вашого серця. Інколи Бог змушує нас чекати відповіді на наші молитви, щоб навчити нас терпінню і наполегливості. Іноді ми просимо те, що не відповідає Божественному часовому розподілу для нашого життя. Інколи ми просимо про те, що не відповідає Його волі для нас і Він говорить «ні». Молитва – це не тільки засіб донесення Богу наших прохань, це Він поміщає Свою волю у наші серця. Продовжуйте просити, продовжуйте стукати, продовжуйте шукати – поки Бог не відповість на ваші молитви або не переконає вас, що ваше прохання не відповідає Його волі для вас.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Чи можна багаторазово молитися про одне і те ж саме?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries