settings icon
share icon
Запитання

Чому я маю сповідувати організовану релігію?

Відповідь


Деякі люди говорять: «Я вірю в Бога й Ісуса Христа, але навіщо мені ходити у церкву?». Вони переконані, що релігію / віру слід сповідувати індивідуально, а не разом з іншими людьми організованим способом. У тлумачному словнику слово «релігія» визначається наступним чином: «Поклоніння Богу чи богам, зазвичай виражене у поведінці і ритуалах; будь-яка характерна система вірування, поклоніння, яка часто включає певний моральний кодекс». У світлі цього визначення, Біблія говорить про організовану релігію й у багатьох випадках її цілі і наслідки не є приємними Богові. Нижче наводяться кілька прикладів, де описується організована релігія.

Буття 11:1-9: у першому прикладі організованої релігії нащадки Ноя об’єдналися, аби звести башту, вважаючи, що, збудувавши її достатньо високою, вони будуть врятовані від можливого повторного потопу. Вони вважали, що їх єдність важливіша за стосунки з Богом. Але Бог втрутився і змішав їхні мови, знищивши, таким чином, цю релігію.

Вихід 6 і далі: Бог дав обіцянку Авраму (Аврааму) про особливі стосунки між його потомками і Ним. Це була «організоване» зародження нації, яке мало вплив на протязі всієї історії ізраїльтян. Десять Заповідей, скинія, система жертвоприношень та все інше було організоване Богом для подальшого виконання ізраїльтянами. Вивчення Нового Заповіту відкриває, що кінцевий результат цієї релігії полягав у приєднанні її послідовників до Христа (Галатам 3; Римлянам 7). Тим не менше, багато хто розумів цю релігію не правильно і поклонявся окремим її елементам, а не істинному Богові.

Суддів і далі: багато конфліктів, пережитих ізраїльтянами, були наслідком організованих релігій, куди входили, наприклад, поклоніння язичницьким божествам, таким як Ваал (Суддів 6; 1 Царів 18); Даґон (1 Самуїла 5); Молох (2 Царів 23:10). Бог використав ці релігії, аби показати Свою силу в їх поразці.

Євангелії: фарисеї і садукеї представляли організовану релігію у часи Христа. Ісус постійно протистояв їхнім фальшивим ученням і лицемірному способу життя. Внаслідок цього, багато з них відмовились від цієї релігії – Павло є одним із прикладів.

Послання: існували організовані групи, які додавали до Євангелії перелік необхідних діл. Вони чинили тиск на віруючих, щоб ті приймали цю нову релігію. У посланнях до Галатів і Колосян попереджається про це.

Відкриття: навіть в останній час буде мати місце організована всесвітня релігія, заснована антихристом.

У більшості випадків кінцевий результат «організованої релігії» відволікає від Божественних цілей. Тим не менше, Біблія говорить про організованих християн (віруючих), які є частиною Божого плану. Він називає їх Церквою. Описи у книзі Дії Апостолів і посланнях дають вказівку, що церква має бути організованою і незалежною. Організація веде до захисту, продуктивності і взаємодопомоги (Дії 2:41-47).

У цьому випадку було би доречніше називати це «організованими стосунками». Не існує плану досягнення Бога, адже Він Сам звернувся до нас. Немає гордості – все було отримано через благодать. Немає місця суперечкам за лідерство – Христос є Головою всьому (Колосянам 1:18). Не має бути упередження – всі ми єдині у Христі (Галатам 3:28). Проблема не в організованості. Дослідження релігії – ось у чому проблема.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Чому я маю сповідувати організовану релігію?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries