settings icon
share icon
Запитання

Що буде з тими, хто ніколи не чув про Ісуса? Чи засудить Бог людину, яка ніколи не чула про Нього?

Відповідь


Усі люди несуть відповідальність перед Богом, незалежно від того, «чули» вони про Нього чи ні. Біблія говорить нам, що Бог чітко відкриває Себе у природі (Римлянам 1:20) і в людських серцях (Еклезіяста 3:11). Проблема в тому, що людство – грішне, всі ми відкидаємо пізнання Бога і повстаємо проти Нього (Римлянам 1:21-23). Якби не милість Божа, то ми були б залишені на поталу грішних бажань наших сердець, щоб тільки тоді зрозуміти, наскільки безглузде і нікчемне життя без Нього. Але Він робить це тільки з тими, хто відкидає Його (Римлянам 1:24-32).

Насправді, проблема не в тому, що деякі люди не чули про Бога. Вона, швидше, полягає в тому, що вони знехтували почутим і побаченим навколо себе. Книга Повторення Закону 4:29 проголошує: «Та коли ви будете шукати звідти Господа, Бога свого, то знайдете, якщо будете шукати Його всім серцем своїм та всією душею своєю». Цей вірш навчає важливому принципу: кожен, хто дійсно шукає Бога – знайде Його. Якщо людина істинно прагне пізнати Бога, Він відкриє їй Себе.

Нажаль, «нема, хто розумів би; немає хто Бога шукав би» (Римлянам 3:11). Люди відкидають знання про Бога, присутнє у природі та в їхніх власних серцях, поклоняючись замість цього створеним ними «богам». Недоцільно дискутувати про справедливість Бога, Який відправляє у пекло людину, що ніколи не чула Доброї Вісті Христа. Люди відповідальні перед Богом за те, що Він уже відкрив їм, і, як свідчить Біблія, Бог засуджує їх за те, що вони нехтують цими об’явленнями.

Замість того, щоб обговорювати долю тих, хто ніколи не чув про Бога, ми як християни повинні зробити все можливе, щоб вони почули про Нього. Ми покликані поширювати Євангеліє всім народам (Матвія 28:19-20; Дії 1:8). І той факт, що люди відкидають знання про Бога, відкрите у природі, повинен спонукати нас проголошувати Добру Звістку спасіння через Ісуса Христа. Лише ті люди, що прийняли Євангеліє Божої благодаті через Ісуса Христа, зможуть бути спасенними від своїх гріхів та вічного відокремлення від Бога у пеклі.

Якщо ми припустимо, що людям, які ніколи не чули Євангелія, дарується Боже прощення, то зіткнемося зі складною проблемою. Якщо ці люди отримують спасіння, тоді ми повинні зробити все можливе, щоб ніхто і ніколи більше не почув Євангелія. Бо ж найгірше, що ми можемо зробити, це поділитися Євангелієм з людиною і дати їй можливість відкинути його. Якби це сталося, вона буде засуджена… Люди, що не почули Євангелія, мають бути засудженими, інакше євангелизм є безцільним. Навіщо ризикувати тим, щоб люди – раніше спасенні, тому що ніколи не чули Євангелія – відкинули його, коли почули, і заслужили засудження.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що буде з тими, хто ніколи не чув про Ісуса? Чи засудить Бог людину, яка ніколи не чула про Нього?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries