settings icon
share icon
Запитання

Чи є місіонерські побачення правильною практикою?

Відповідь


Місіонерські побачення – це сучасна ідея, яка полягає в тому, що християни можуть зустрічатися з нехристиянами із метою навернення цих людей до віри у Христа. Хоча Бог може використовувати такі стосунки для євангелізації, Біблія каже, що наші найважливіші взаємини мають будуватися з одновірцями.

Однією з проблем при оцінці місіонерських побачень з позиції Біблії є те, що побачення будь-якого типу не були широко поширені за біблійних часів. Більшість шлюбів були договірними. Проте оскільки сучасні побачення часто розглядаються як «шлях», що веде до шлюбу, відповідні принципи Святого Письма можуть застосовуватися і до побачень.

Боже Слово застерігає щодо шлюбів між віруючими та невіруючими. У 1 Коринтянам 7:39 апостол Павло каже, що вдова «вільна вийти заміж за кого хоче, тільки щоб у Господі» (тут і далі – Сучасний переклад Українського Біблійного Товариства). Умова апостола, щоб подружжя належало Господу, є чіткою вказівкою одружуватися з християнами.

Павло також пише: «Не впрягайтеся разом з невірними в чуже ярмо. Що може бути спільного в праведності з беззаконням? Що спільного між світлом і темрявою?» (2 Коринтянам 6:14). Справа в тому, що тісний зв’язок із невіруючими часто призводить до компромісів у вірі. Романтичні відносини з невіруючою людиною – це прямий шлях до проблем. «Не давайте себе обманути: погане товариство псує добрі звичаї» (1 Коринтянам 15:33).

А як же щодо тих випадків, коли нехристияни починають вірити в Ісуса, зустрічаючись із християнами? Ми славимо Господа за кожне навернення, але той факт, що Він вирішив спасти когось, хто зустрічався з християнином, не доводить доцільності місіонерських побачень у цілому або того, що ця практика є біблійною. Насправді прикладів місіонерських побачень, коли християни занижують свої стандарти або ставлять під загрозу власні переконання, значно більше, ніж навернень до Христа. Незважаючи на найкращі наміри, місіонерські побачення лишаються проблематичними, та існують набагато ефективніші форми євангелізації. Біблія вказує, що віруючі мають зустрічатися лише з іншими віруючими.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Чи є місіонерські побачення правильною практикою?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries