settings icon
share icon
Запитання

Що Біблія говорить про викидні?

Відповідь


Мабуть найпоширеніші питання, які люди задають після того, як стався викидень, наступні: «Чому це сталося?» або «Чому Бог це допустив?». На ці питання не існує простих відповідей. Справді, немає однозначних висновків, до яких ми зможемо коли-небудь дійти в питанні, чому погані речі трапляються з людьми, особливо невинними дітьми, що ще навіть не народилися. Нам слід розуміти, що Бог не забирає наших близьких, аби здійснити якесь жорстоке покарання. Біблія повідомляє нам, що «немає тепер жодного осуду тим, хто ходить у Христі Ісусі не за тілом, а за духом» (Римлянам 8:1).

Викидні зазвичай спричинені аномальними наборами хромосом у плодах. Коли ці порушення проявляються, ріст припиняється і стається викидень. В інших випадках вони пов’язані з аномаліями маткового розвитку, гормональними порушеннями, проблемами з імунною системою, хронічними інфекціями та хворобами. Після тисяч років гріха, смерті й руйнування нас не має дивувати, що генетичні порушення зрештою стануть звичним явищем.

Біблія конкретно не говорить про викидні. Проте ми можемо бути впевнені, що Бог співчуває тим, із ким це трапляється. Він плаче та страждає разом із нами просто через те, що любить нас і відчуває наш біль. Ісус Христос, Син Божий, обіцяв послати Свого Духа-Утішителя всім віруючим, щоб ми ніколи не проходили через випробування наодинці (Івана 14:16). Він сказав у Матвія 28:20: «І ото, Я перебуватиму з вами повсякденно аж до кінця віку!».

Усі віруючі, в чиїх родинах стався викидень, мають вірити та мати славну надію на те, що одного дня вони знову побачать свою дитину. Ненароджена дитина – це не просто плід або «згусток тканини» для Бога, вона є однією з Його дітей. В Єремії 1:5 сказано, що Бог вже знає нас, коли ми ще перебуваємо в утробі матері. У книзі Плач Єремії 3:33 написано, що «не мучить Він з серця Свого, і не засмучує людських синів». Ісус обіцяв подарувати нам такий мир, який не зможе дати жодна людина (Івана 14:27).

Послання Римлянам 11:36 нагадує нам про те, що все існує завдяки Божій силі та призначене для Його слави. Хоча Господь і не завдає нам страждань як покарання, Він допускатиме, щоб у нашому житті відбувалися різні речі, які ми зможемо використовувати для Його прославлення. Ісус сказав: «Це Я вам розповів, щоб мали ви мир у Мені. Страждання зазнаєте в світі, – але будьте відважні: Я світ переміг!» (Івана 16:33).

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що Біблія говорить про викидні?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries