settings icon
share icon
Запитання

Чи потраплять психічно хворі люди на небеса? Чи виявляє Бог милість до розумово неповносправних людей?

Відповідь


У Біблії конкретно не говориться, чи потраплять психічно хворі люди на небеса. Проте існують деякі біблійні докази того, що будь-яка людина, нездатна самостійно прийняти рішення щодо спасіння, виправдовується смертю Христа. Це відповідає загальноприйнятій думці, що діти, які померли до свідомого віку, потрапляють на небеса. У Давида померло дитя і він заспокоював себе думкою: «Чи зможу ще повернути його? Я піду до нього, а воно не вернеться до мене» (2 Самуїла 12:23). Він знав, що одного дня побачить свою дитину на небесах. Із цього твердження ми можемо припустити, що маленькі діти завдяки Божій благодаті викуплені смертю Христа на спасіння.

Ми вважаємо, що цей принцип також поширюється і на розумово неповносправних людей, хоча Боже Слово конкретно про це не каже. Знаючи про любов, благодать та милосердя Господа, нам здається, що це відповідає Його характеру. Будь-яка людина, нездатна через психічні обмеження усвідомити свій гріховний стан та повірити у Христа, відноситься до тієї ж категорії, що і діти; і є всі підстави припускати, що така людина спасається благодаттю та милосердям Бога, як і малі діти.

Однак, як і завжди, нам не слід догматизувати що-небудь, про що в Біблії конкретно не йдеться. Ми знаємо, що Христос приймає як Своїх усіх тих, кого дає Йому Отець, і Він не втратить жодного з них (Івана 6:39). Господь Ісус сказав: «І Я життя вічне даю їм, і вони не загинуть повік, і ніхто їх не вихопить із Моєї руки» (Івана 10:28). Ми можемо бути спокійними, знаючи, що план нашого Бога є досконалим у всьому; що Він завжди робить те, що є правильним і справедливим, і що Його любов та милість – нескінченні.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Чи потраплять психічно хворі люди на небеса? Чи виявляє Бог милість до розумово неповносправних людей?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries