settings icon
share icon
Запитання

Чи можуть християнки носити макіяж або ювелірні прикраси?

Відповідь


1 Самуїла 16:7 проголошує: «Бог не дивиться так, як дивиться людина. Адже людина дивиться на обличчя, а Бог дивиться на серце!» (тут і далі – сучасний переклад Українського Біблійного Товариства). Перше Послання до Тимофія 2:9–10 говорить нам: «Так само й жінки хай одягаються скромно, із соромливістю та розсудливістю, хай прикрашають себе не заплітанням волосся, не золотом, не перлами, не коштовним вбранням, а добрими ділами, як це й належить жінкам, котрі присвятили себе побожності». Павло не забороняє жінкам носити ювелірні прикраси, використовувати косметику чи заплітати волосся, але застерігає їх не допускати, щоб зовнішній вигляд ставав для них більш важливим, ніж внутрішня краса.

Апостол Петро також нагадує нам про цей духовний факт: «Нехай окрасою для них буде не зовнішнє, не заплітання волосся та навішування золота чи прикрашання одягу, а прихована сердечна людина, у нетлінності лагідного і мовчазного духа, що є дорогоцінним перед Богом» (1 Петра 3:3–4). Немає нічого поганого у використанні прикрас, макіяжу чи зачісок, якщо це робиться зі скромністю. Жінка не повинна бути настільки зосередженою на власній зовнішності, щоб нехтувати своїм внутрішнім духовним життям. Біблія звертає увагу на серце. Якщо жінка витрачає занадто багато часу та грошей на свою зовнішність, тоді виникає проблема з її невірними пріоритетами. Коштовні ювелірні прикраси та одяг є результатами цієї проблеми, але самі не є проблемою.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Чи можуть християнки носити макіяж або ювелірні прикраси?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries