settings icon
share icon
Запитання

Як привести дитину до Христа?

Відповідь


Є три головні елементи у процесі спрямування дитини до рятівних стосунків із Христом: молитва, приклад і відповідні до віку настанови. Ми ведемо дитину до Христа, старанно застосовуючи всі ці три елементи ще до її народження.

Важливість молитви у процесі навернення дітей до Бога складно переоцінити. Від моменту зачаття батьки мають шукати Божої мудрості для себе та благодаті для своєї майбутньої дитини. Бог обіцяв щедро нагородити мудрістю всіх, хто просить про неї (Якова 1:5), і вона має велике значення в усіх аспектах виховання. Але найважливішою вона є в духовних питаннях. Послання Ефесянам 2:8-9 говорить нам, що спасіння дарується благодаттю через віру, тому молитви про спасіння наших дітей мають зосереджуватися на проханнях про цей дар віри для них. Нам слід молитися, щоб Святий Дух приваблював наших дітей до Бога від їхніх перших днів і підтримував їх за допомогою життя у вірі та служінні Йому, аж поки вони не будуть у вічній безпеці на небесах (Ефесянам 1:13-14). Ми також маємо молитися, аби Бог привернув нас до Себе, став реальністю у нашому житті і ми могли стати хорошим прикладом для наслідування своїм дітям.

Наш приклад як Божих дітей є найкращою моделлю стосунків із Христом, які ми бажаємо, щоб мали наші діти. Коли вони щодня бачать нас на колінах, то розуміють, що молитва є невід’ємною складовою життя. Коли вони постійно спостерігають, що ми читаємо Святе Письмо, вивчаємо та розмірковуємо над ним, то без єдиного слова усвідомлюють його важливість. Коли вони розуміють, що ми не тільки знаємо Слово Боже, а й прагнемо щодня слідувати йому на практиці, то бачать силу Слова у нашому житті. І навпаки, якщо дитина бачить, що мама чи тато просто «вдягають церковний образ», який різко відрізняється від того, що вона бачить щодня, то швидко виявить лицемірство. Багато дітей відкинуло церкву та Христа саме через лицемірство своїх батьків. Це не означає, що Бог не може подолати наші помилки, але ми маємо бути готовими сповідати їх перед Богом, визнати перед своїми дітьми та докласти всіх зусиль, щоб жити згідно з нашою вірою.

Крім того, надання відповідних до віку настанов у духовних справах має вирішальне значення для навернення дитини до Христа. Існує велика кількість дитячих книг і ресурсів, наприклад, дитячі Біблії, біблійні історії та музика для будь-якого віку, які можна читати, співати та запам’ятовувати. Поєднання кожного аспекту життя дитини з духовними істинами також є важливою складовою духовного виховання. Кожного разу, коли дитина бачить квітку або захід сонця чи пташку, батьки мають чудову нагоду звернути її увагу на красу й дивовижність Божої творчої сили (Псалмів 19:1-7). Кожного разу, коли наші діти відчувають себе в безпеці завдяки нашій любові, ми можемо розповісти їм, наскільки більшою є любов їхнього небесного Отця. Коли їх ображають інші, ми можемо пояснити реальність гріха та розповісти про єдині ліки від нього – Господа Ісуса Христа та Його жертву на хресті за нас.

Нарешті, іноді надмірне значення приділяється тому, щоб змусити дитину «вимовити молитву» як свідчення її рішення прийняти Христа як Спасителя. Хоча такі моменти можуть бути корисними для закріплення віровчення у свідомості дитини, спасіння – це робота Духа в серці. Істинне спасіння веде до життя у прогресивному навчанні, і це також має бути донесено дітям у процесі виховання.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Як привести дитину до Христа?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries