settings icon
share icon
Запитання

Що Біблія говорить про заздрість?

Відповідь


Коли ми використовуємо слово «заздрісний», то зазвичай маємо на увазі людину, яка заздрить комусь, хто має щось, чого немає у неї. Цей вид заздрості є гріхом і не є характерним для християн; навпаки – він, швидше, показує, що ми все ще перебуваємо під впливом наших власних бажань (1 Коринтянам 3:3). Послання до Галатів 5:26 говорить: «Не ставаймо марнославними, не дратуймо одне одного, не заздрім одне одному!» (тут і далі – сучасний переклад Українського Біблійного Товариства).

Біблія говорить нам, що ми маємо володіти бездоганним видом любові, якою Бог полюбив нас. «Любов довго терпить, любов милосердна, не заздрить, любов не величається, не гордиться, не поводиться непристойно, не шукає свого власного, не спалахує гнівом, не задумує лихого» (1 Коринтянам 13:4–5). Чим більше ми фокусуємося на собі й наших власних бажаннях, тим менше ми здатні зосереджуватися на Богові. Коли наші серця грубіють до правди, то ми не можемо звернутися до Ісуса та дозволити Йому зцілити нас (Матвія 13:15). Але коли ми дозволяємо Святому Духові контролювати нас, то Він виробить у нас плоди нашого спасіння – любов, радість, мир, довготерпіння, ласкавість, доброту, віру, лагідність і стриманість (Галатам 5:22–23).

Заздрість свідчить про те, що ми незадоволені тим, що Бог нам дає. Біблія ж говорить нам бути задоволеними тим, що ми маємо, – тоді Бог ніколи не покине та не відступить від нас (Євреям 13:5). Аби боротися із заздрістю, нам необхідно ставати більше схожими на Ісуса й менше – на себе. Ми можемо пізнати Його за допомогою вивчення Біблії, молитви та спілкування зі зрілими віруючими. У процесі того, як ми будемо вчитися служити іншим, а не собі, наші серця почнуть змінюватися. «І не пристосовуйтеся до цього віку, але змінюйтеся оновленням вашого розуму, щоб ви пізнавали, що є Божа воля: добре, приємне і досконале» (Римлянам 12:2).

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що Біблія говорить про заздрість?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries