settings icon
share icon
Запитання

Як християнам слід ставитися до безпліддя?

Відповідь


Проблема безпліддя є надзвичайно складною, особливо для пар, які все життя мріють про дітей. Християнські подружжя можуть задаватися питанням: «Чому ми, Господи?!». Без сумніву, Бог хоче благословити християн дітьми, яких вони могли би любити та пестити. Для фізично здорових пар одним із найболючіших аспектів безпліддя є незнання того, чи тимчасова їхня проблема, чи постійна. Якщо це тимчасово, то скільки слід їм чекати? Якщо назавжди, то як вони можуть бути впевнені в цьому і якими мають бути їхні подальші дії?

Біблія описує проблему тимчасового безпліддя у низці історій:

Бог обіцяє Аврамові та Сарі дитину, але вона народила сина, Ісаака, лише у віці 90 років (Буття 11:30).

Ісаак, чоловік Ревеки, гаряче молився і Бог відповів, давши життя Якову та Ісаву (Буття 25:21).

Рахиль молилася, і після довгого часу Бог «відкрив її утробу». Вона народила двох синів, Йосифа та Веніамина (Буття 30:1; 35:18).

Дружина Маноя, деякий час будучи неплідною, народила Самсона (Суддів 13:2).

Єлизавета у немолодому віці народила Івана Хрестителя, передвісника Христа (Луки 1:7, 36).

Нездатність мати дітей для Сари, Ревеки та Рахилі (матерів ізраїльського народу) важлива тим, що вони врешті-решт отримали цю можливість, як знак Божої милості й благовоління. Тим не менше, неплідним парам не слід вважати, що Бог стримує Свою милість і прихильність, як і не думати, що вони несуть покарання таким чином. Християнські пари мають бути непохитними у знанні того, що їхні гріхи прощені у Христі і що неможливість мати дітей не є Божою карою.

Отже, що ж слід робити безплідним християнським подружжям? Буде корисно проконсультуватися з гінекологами та іншими фахівцями з безпліддя. Як жінки, так і чоловіки мають вести здоровий спосіб життя, аби підготуватися до вагітності. Матері ізраїльського народу молилися про зачаття, тому безперервна молитва про дитину, безумовно, буде надзвичайно корисною. Тим не менше, ми в першу чергу повинні молитися про Божу волю в нашому житті. Якщо є Його воля, щоби ми мали дитину – ми будемо її мати. Якщо ж Його воля в тому, щоби ми взяли названу дитину, стали опікунами чи залишалися бездітними, тоді ми маємо прийняти це та присвятити себе радісному виконанню Його волі. Ми знаємо, що Бог має план щодо кожного зі Своїх улюблених дітей. Бог – автор життя. Він дозволяє зачаття або стримує його. Бог володіє найвищою владою, всією премудрістю та знанням (див. Римлянам 11:33–36). «Усе добре, що нам дане, і кожний досконалий дар походить згори, сходить від Отця світла, в Якого немає зміни, ні тіні переміни» (Якова 1:17; сучасний переклад Українського Біблійного Товариства). Знаючи та приймаючи ці істини, безплідна пара зможе приборкати біль у своїх серцях.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Як християнам слід ставитися до безпліддя?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries