settings icon
share icon
Запитання

Як віруючі можуть бути у світі, але не від світу?

Відповідь


Коли в Новому Завіті йдеться про «світ», то в оригіналі використовується грецьке слово «космос». «Космос» найчастіше стосується населеної Землі (та людей, що живуть на ній), яка функціонує окремо від Бога. Сатана є правителем цього «космосу» (Івана 12:31; 16:11; 1 Івана 5:19). Ґрунтуючись на простому визначенні, що слово «світ» стосується системи, керованої сатаною, ми краще розуміємо слова Ісуса про те, що віруючі більше не належать світові – гріх не править над нами і ми не зв’язані принципами світу. Крім того, ми перетворюємося на образ Христа, внаслідок чого наше зацікавлення справами світу зменшується в міру зростання в Ньому.

Віруючі в Ісуса просто перебувають у світі – фізично присутні – проте не належать йому, не є частиною його цінностей (Івана 17:14-15). Як віруючі ми маємо бути відокремлені від світу. У цьому полягає зміст святості та праведного життя – бути відокремленими. Ми не маємо брати участі в гріховних діях, які пропонує світ, як і не маємо підтримувати порожнє, зіпсуте мислення, яке він формує. Радше нам слід постійно підкоряти себе та свій розум Ісусу Христу (Римлянам 12:1-2).

Ми також маємо розуміти, що бути у світі, але не від нього, необхідно, якщо ми бажаємо стати світлом для тих, хто перебуває у духовній темряві. Ми маємо жити так, аби люди навколо нас бачили наші добрі діла, нашу поведінку та знали, що ми – «інші». Християни, які намагаються жити, думати і поводитися так, неначе ті, хто не знає Ісуса, завдають шкоди Його справі. Навіть язичники знають принцип «по їхніх плодах ви пізнаєте їх» (Матвія 7:16), і як віруючі ми маємо виявляти плід Духа.

Бути у світі також означає, що ми можемо насолоджуватись такими речами світу, як чудовим творінням, даним нам Богом, але не маємо занурюватись у те, що цінує світ, або прагнути світських задоволень. Нашим покликанням у житті вже є не задоволення, як це було колись, а поклоніння Богові.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Як віруючі можуть бути у світі, але не від світу?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries