settings icon
share icon
Запитання

Що таке людська природа? Що говорить Біблія про людську природу?

Відповідь


Людська природа – це те, що робить нас людьми. Наша природа відрізняється від природи тварин і решти творіння тим, що ми можемо думати та відчувати. Одною з головних відмінностей між людьми та іншими творіннями є наша здатність мислити. Це притаманно лише людям, і не існує жодних сумнівів у тому, що це – унікальний дар, даний Богом. Наш розум дозволяє нам замислюватися над природою власною й Господньою, а також здобувати знання про Його волю щодо Свого творіння. Природа жодного іншого Божого творіння не має таких якостей.

Біблія навчає, що Бог створив людину за Своїм образом. Це означає, що Господь дав нам можливість мати певне розуміння про Нього та Його багатогранну й складну природу. Наша людська природа відображує деякі Божественні риси, хоча й в обмеженій формі. Ми любимо, тому що створені за образом Бога, Який є любов (1 Івана 4:16). Завдяки тому, що ми створені за Його подобою, ми маємо можливість бути співчутливими, вірними, правдивими, добрими, терплячими тощо.

Спочатку людська природа була бездоганною, тому що такою її створив Бог. Біблія навчає, що людські істоти були створені люблячим Богом «вельми добре» (Буття 1:31), але все було зіпсовано гріхом Адама та Єви. Згодом увесь людський рід став жертвою гріховної природи. Доброю новиною є те, що, як тільки людина повірить у Христа, вона отримує нову природу. Як сказано у 2 Коринтянам 5:17: «Тому-то, коли хто в Христі, той створіння нове, – стародавнє минуло, ото сталось нове!». Освячення – це процес, за допомогою якого Бог розвиває нашу нову природу, що дозволяє нам поступово зростати у святості. Це – безперервний процес із багатьма перемогами й поразками, оскільки нова природа бореться з «наметом» (2 Коринтянам 5:4), в якому вона перебуває – колишньою людиною, колишнім характером, тілом. Коли ми будемо прославлені на небесах, наша нова природа буде звільнена й ми житимемо вічно в присутності Бога, за образом Якого ми створені.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що таке людська природа? Що говорить Біблія про людську природу?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries