settings icon
share icon
Запитання

Що таке духовний дар зцілення?

Відповідь


Духовний дар зцілення – це надприродне виявлення Божого Духа, що чудесним чином позбавляє від хворіб і недугів. Саме Господня сила руйнує дію гріха чи диявола в людському тілі, як, наприклад, при зціленнях, здійснених Ісусом і Його учнями (Матвія 4:24; 15:30; Дії 5:15-16; 28:8-9). Дар зцілення, даний церкві, описується у 1 Коринтянам 12, де перелічені різноманітні духовні дари.

Духовні дари – це сила, навики, здібності або знання, які Бог дає християнам через Святого Духа. Апостол Павло говорить церкві, що мета дарів полягає у збудуванні інших віруючих і зрештою у прославленні Бога. Господь дає ці дари заради Своїх цілей, але в коринтській церкві вони вочевидь були символом статусу та використовувалися для демонстрації переваги над оточуючими. Цікаво, що в 1 Коринтянам 12:9 згадуються «дари» зцілення у множині, що може означати, що існували різноманітні дари зцілення. Це може вказувати на широкий спектр навиків і здібностей – від можливості звершувати дивовижні та драматичні зцілення (наприклад, звільняти від кульгавості), до використання або розуміння медицини. До цього навіть може відноситися здатність співчувати і виявляти любов до інших для зцілення душевних ран.

Серед християн точаться запеклі суперечки щодо використання духовного дару зцілення. Дехто вважає, що цей дар, як і деякі інші дари-ознаки, більше не діє; інші ж переконані, що ці дари використовуються й досі. Звичайно, сила зцілення ніколи не належала людям, що володіли цим даром. Вона походила від Бога, і лише від Нього. І хоча Він зцілює й сьогодні, ми вважаємо, що здатність зцілювати за допомогою цього дару належала насамперед апостолам церкви першого століття, аби підтвердити, що їхнє послання походило від Всевишнього (Дії 2:22; 14:3).

Господь і досі творить чудеса. Він і досі зцілює людей. Ніщо не заважає Йому зцілювати одну людину через служіння іншої. Однак чудесний дар зцілення як духовний дар у наш час не діє. Бог може, звичайно, втручатися так, як Він вважає за потрібне, – і «нормальним» шляхом, і через чудеса. Саме наше спасіння вже є чудом. Ми були мертві у гріху, але Господь увійшов у наше життя та зробив нас новими створіннями (2 Коринтянам 5:17). Це – найвеличніше зцілення з усіх.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що таке духовний дар зцілення?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries