settings icon
share icon
Запитання

Що таке дар розпізнавання духів?

Відповідь


Дар розпізнавання духів є одним із дарів, описаних у 1 Коринтянам 12:4-11. Його, як і інші дари, дає Святий Дух, розподіляючи їх серед віруючих для служіння в Тілі Христовому. Кожний істинний християнин отримує духовні здібності для певного служіння, проте він не може обирати їх самостійно. Дух розподіляє дари згідно з Божим провидінням і планом для збудування Тіла Христового. Він надає Свої дари, «уділяючи кожному осібно, як Він хоче» (1 Коринтянам 12:11).

Щодо дару розпізнавання духів, то кожна людина, народжена згори, володіє певною здатністю до розпізнавання, яка зростає в міру того, як віруючий дозріває в Дусі. У посланні до Євреїв 5:13-14 ми читаємо, що зрілий віруючий за допомогою Святого Письма здатен розрізняти добро й зло, а також що – добре, а що – краще. Отже, кожний народжений згори християнин, який зосереджується на Божому Слові, має духовну проникливість.

Однак є віруючі, які мають духовний дар розпізнавання духів, тобто дану Богом здатність відрізняти істину Слова від фальшивих доктрин, що поширюються злом. Ми всі покликані бути духовно проникливими (Дії 17:11; 1 Івана 4:1), але деякі члени Тіла Христового отримують унікальну здібність виявляти доктринальні «підробки», які переповнюють церкву ще з першого століття. Це – не містичні, позабіблійні одкровення чи голос Божий. Навпаки, духовно проникливі люди настільки добре знають Біблію, що відразу розпізнають усе те, що їй суперечить. Вони не отримують особливих послань від Господа – вони використовують Його Слово для «випробування духів», виявляючи, що йому відповідає, а що суперечить.

Віруючі можуть бути оснащені різноманітними дарами, але всі вони призначені для збудування та розвитку Тіла Христового в цілому (Ефесянам 4:12), яке процвітатиме, якщо всі його члени будуть сумлінно виконувати надані їм Богом функції. Жоден духовний дар не повинен використовуватись, аби панувати над іншими чи вимагати для себе особливого помазання від Бога. Навпаки, любов до Нього полягає в тому, щоб скеровувати використання духовних дарів на збудування один одного в Господі.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Що таке дар розпізнавання духів?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries